«Volem seguir fent història i guanyant títols», va assegurar ahir a Geòrgia el tècnic del Barça, Luis Enrique, en la prèvia de la final de la Supercopa d'Europa contra el Sevilla. L'equip català comença avui al Boris Paichadze Dinamo Arena de Tbilisi el seu camí cap al sextet. Si el Barça s'imposa al conjunt sevillà, aconseguiria venjar la humiliant derrota a la final d'aquesta competició del 2006, quan els andalusos li van endossar un contundent 3-0 que va suposar l'inici del final del Barça de Rijkaard. I sumaria, a més, el seu dinovè títol internacional, superant en el palmarès Reial Madrid, Milan i Boca Juniors, amb els quals actualment està empatat amb divuit trofeus.

Conscient de la importància d'aquesta nova final, Luis Enrique Martínez s'ha emportat a Geòrgia tota la plantilla, a excepció del davanter Neymar, que estarà dues setmanes apartat dels terrenys de joc a causa d'unes inoportunes galteres. La de Neymar no és, no obstant això, l'única baixa important del conjunt blaugrana, que no podrà comptar amb Jordi Alba per una lesió muscular que va patir durant l'amistós contra el Roma en el Trofeu Joan Gamper. Luis Enrique, per tant, haurà de reconstruir la banda esquerra de l'equip, amb Pedro com a substitut de Neymar en la posició d'extrem i Mathieu com la solució a la baixa d'Alba al lateral. La resta de l'onze blaugrana serà el de gala, amb Messi i Suárez com a referències atacants. El tècnic del conjunt blaugrana tampoc podrà comptar amb Douglas, lesionat, ni amb els dos fitxatges d'aquesta temporada, Aleix Vidal i Arda Turan.

Si el Barça té les baixes de Neymar i Jordi Alba, el Sevilla no podrà comptar amb el portuguès Daniel Carriço ni Steven N'Zonzi, però els tetracampions de la Lliga Europa volen emular la campanada que van donar el 25 d'agost de 2006. De llavors no queda ningú a la plantilla sevillista, on sí que segueixen nou jugadors que van conquistar les dues últimes Lligues Europa seguides, en un equip renovat aquest estiu amb vuit fitxatges i que arriba a la seva vuitena final continental més ben acoblat que l'estiu passat, quan va perdre aquesta mateixa Supercopa amb el Reial Madrid (2-0).

L'equip d'Unai Emery afronta aquesta nova cita històrica amb la il·lusió de sumar el seu segon títol en aquesta competició i el sisè a Europa, però conscient de la gran dificultat que suposa superar el Barça, al qual no guanya des de fa gairebé sis anys -6 de gener del 2010- i al qual, sense renunciar a res, concedeix l'anell de favorit.