Carolina Marín, campiona mundial de bàdminton per segon any consecutiu, va haver d'escoltar ahir des del podi l'himne espa?nyol de la dictadura, en un nou episodi en què sona la marxa nacional espanyola equivocada durant una cerimònia del premi en honor dels campions.

Amb la bandera espanyola lligada a la cintura, i després de guanyar la final del campionat del món individual celebrat a Djakarta (Indonèsia), Carolina Marín va rebre la medalla d'or i després va sonar l'himne oficial espanyol, la Marxa Reial, però sorprenentment cantat amb la lletra l'escriptor gadità José María Pemán de 1928, encarregada per Primo de Rivera i que també es va utilitzar durant el franquisme. L'esportista de Huelva no va poder reprimir un somriure de desconcert. "Menys mal que no han posat la bandera amb l'àguila", va ironitzar un dels comentaristes de Televisió Espanyola que transmetia en directe l'esdeveniment.

Marín va revalidar el seu títol de campiona del món de bàdminton en superar en una hora, i per 21-16 i 21-19, després d'una gran remuntada en el segon joc a l'índia Saina Nehwal, per convertir-se en la primera jugadora no xinesa a reeditar l'or en un Mundial. En el duel entre les dues millors jugadores del món, l'espanyola, de 22 anys, es va superar a si mateixa per aconseguir la segona victòria en cinc partits contra Nehwal, a qui només havia aconseguit guanyar en l'últim dels seus quatre enfrontaments, el passat mes de març al Yonex All England. Ara Marín té com a objectiu triomfar als Jocs de Rio de l'estiu que ve.