Des de França va arribar a Barcelona la nova gespa del Camp Nou, que entre ahir dimarts i el proper dissabte serà canviada al complet. La gespa va fer l'últim servei en el partit davant l'Athletic Club i el nou tapís del camp del Barça s'estrenarà el proper 29 d'agost, quan els blaugranes hi afrontin la segona jornada de lliga davant el Màlaga. Feia dues temporades que la gespa no es canviava i va ser aprovat per la Junta.

El defensa del Barcelona Gerard Piqué, va ser expulsat a la segona meitat de la tornada de la Supercopa d'Espanya disputada dilluns al vespre al Camp Nou per insultar la mare d'un àrbitre assistent, segons recull l'acta del partit. «Al minut 55, el jugador Gerard Piqué Bernabeu va ser expulsat pel següent motiu: cridar a un àrbitre assistent 'Em cago en la teva puta mare'», precisa el col·legiat Velasco Carballo a l'acta.

En aquell moment del joc, Piqué va anar a protestar a un dels assistents un possible fora de joc d'Aduriz no assenyalat i, segons Velasco Carballo, el va acabar insultant greument. Aquesta actitus li pot sortir molt cara a Gerard Piqué. Al reglament hi queda escrit que els insults als àrbitres queden greument penalitzats ja que volen ser eradicats. Amb això, la sanció que li podria caure a Gerard Piqué seria d'entre quatre i dotze partits, que es complirien en lliga a partir d'aquest diumenge, on el Barça precisament debuta a San Mamés davant l'Athletic. El més probable és que li caiguin el mínim de partits possibles, que són quatre, i és perdria els partits davant l'Athletic, el Màlaga al Camp Nou, el partit davant l'Atlètic de Madrid al Vicente Calderón i la visita del Llevant.

El Comité de Competició decidirà avui sobre el cas de Piqué i els partits que li caiguin com a càstig als crits que li va dedicar a l'assistent, després de no assenyalar un fora de joc que pel jugador era bastant clar. Aquest any, la normativa ha canviat i els sancionats a la Supercopa d'Espanya compliran la suspensió a la Lliga i no a la Supercopa, com abans. Per tant, Piqué serà una baixa sensible pel conjunt de Luis Enrique i, a més a més, la seva expulsió davant l'Athletic en el partit de dilluns passat de Supercopa d'Espanya va acabar de liquidar les opcions blaugranes per aixecar el títol.

Es presentaran al·legacions

L'equip blaugrana recorrerà al Comité la targeta vermella directa que va veure Gerard Piqué. El club manifestarà que està en contra del que està apuntat a l'acta arbitral ja que considera que no s'ajusta al que va dir el futbolista dins del terreny de joc. Avui mateix se sabrà si hauran o no fet efecte i si s'aconsegueix reduir la sanció a Piqué.

Amb la defensa sota mínims

Luis Enrique haurà de completar un trencaclosques per alinear una defensa amb garanties pel partit de diumenge a San Mamés. A la baixa segura de Douglas per lesió i les més que probables de Jordi Alba i Adriano, també per lesió, s'hi suma Mathieu, que va acabar amb problemes després del partit de dilluns i Piqué, que podria ser sancionat. Per ara doncs, Luis Enrique només compta amb quatre defenses purs que puguin jugar davant l'Athletic. Dani Alves i Vermaelen jugarien als laterals i Bartra i Mascherano ho farien de centrals.