El Comitè de Competició va sancionar ahir amb quatre partits el defensa del Barça Gerard Piqué per la seva expulsió en el partit de tornada de la Supercopa d'Espanya, disputat contra l'Ahtletic Club al Camp Nou. Segons va reflectir l'àrbitre Velasco Carballo en l'acta, Piqué va ser expulsat amb vermella directa en el minut 55 de partit «per cridar a un àrbitre assistent 'Em cago en la teva puta mare'», després de recriminar-li que no assenyalés un fora de joc del jugador de l'Athletic Aritz Aduriz.

El Comitè de Competició considera que la conducta del central blaugrana queda recollida a l'article 94 del Codi Disciplinari de la Reial Federació Espanyola de Futbol, que sanciona amb una suspensió de quatre a dotze partits «insultar, ofendre o dirigir-se en termes o actituds injurioses a l'àrbitre principal, assistents, quart àrbitre, directius o autoritats esportives». Gerard Piqué va demanar disculpes ahir per l'expulsió, des del seu perfil de Twitter, en reconèixer que l'actitud amb la qual va protestar a l'assistent «no va ser la correcta», encara que va negar haver utilitzat «cap tipus d'insult cap a la seva persona».

En qualsevol cas, i llevat que el Comitè d'Apel·lació rebaixi la sanció, Piqué es perdria els partits de Lliga contra el mateix Athletic Club, el Màlaga, Atlètic de Madrid i Llevant. La baixa del central blaugrana és especialment sensible diumenge que ve, ja que el tècnic del Barcelona, Luis Enrique, només podrà comptar, en principi, amb quatre defenses per al desplaçament a San Mamés ja que Douglas, Adriano i Jordi Alba estan lesionats i Mathieu també serà baixa per sanció, ja que complirà a Bilbao un cicle de targetes de la temporada passada.

El Barça presentarà recurs

El club va confirmar ahir, poques hores després de conèixer la sanció, que recorrerà davant el Comitè d'Apel·lació la sanció imposada a Piqué. El Barça té un termini de deu dies per dur a terme aquesta acció. En el recurs, l'entitat blaugrana es reiterarà que el jugador, tal com ell ha manifestat repetidament, no es va dirigir a l'àrbitre assistent en els termes que l'àrbitre Velasco Carballo va redactar posteriorment en l'acta arbitral. En tot cas, l'argumentació del Barça pot ser insuficient ja que no defensa que el jugador sí que va dir «ofenses verbals i actituds injurioses» cap a l'assistent, que també està penalitzat.