El Barcelona debutarà a la Lliga demà, a San Mamés, un altre cop contra l'Athletic Club, amb els dubtes en defensa dels laterals esquerres Jordi Alba i Adriano Correia. Alba va patir una lesió als isquiotibials de la cama dreta durant la disputa del Trofeu Joan Gamper, el passat 5 d'agost, i se li va pronosticar un període de baixa de quinze dies que, en principi, es va complir dijous. Per la seva banda, Adriano es va quedar fora de la convocatòria per disputar la tornada de la Supercopa d'Espanya a causa d'una pubàlgia diag?nosticada el passat 17 d'agost.

Els dos jugadors evolucionen favorablement de les seves lesions, però el club no ha precisat en quina fase de la recuperació es troben. Mentrestant, la plantilla va tornar a entrenar-se ahir, a porta tancada, a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, pendent de l'estat dels dos laterals i conscient que a San Mamés tampoc podrà comptar amb els sancionats Gerard Piqué i Jérémy Mathieu, ni tampoc amb Douglas Pereira, també lesionat. Neymar, que segueix recuperant-se d'unes galteres, és l'altre absència destacada per Bilbao.

Com ja va passar dijous, els jugadors del Barça B Juan Cámara i el gironí Gerard Gumbau es van exercitar amb el primer equip, en què el migcampista Aleix Vidal va ser el gran protagonista: ahir complia 26 anys i va rebre la felicitació dels seus companys.

Després de l'entrenament, el protagonista a la sala de premsa del Barcelona va ser el central Marc Bartra. Segons va explicar, afronta aquesta nova temporada amb «unes ganes immenses» de fer-se un forat a l'equip i que per això va desestimar canviar d'aires durant la pretemporada, malgrat tenir ofertes per fitxar per un altre club.

«Tinc unes ganes immenses de sortir-me amb la meva; vull triomfar al Barça», va subratllar després de l'entrenament el futbolista català, que acaba de ser pare d'una nena, Gala, i reconeix que està travessant «una etapa molt maca». Bartra l'afronta amb moltes ganes, perquè hi arriba «en un bon moment personal i professional». El defensa pensa que tot allò bo que li està passant pot ajudar-lo a madurar i convertir-se en millor jugador: «Ara mateix, físicament no estic com en la temporada passada, però crec que em sento bé i anirem millorant en els pròxims partits. El difícil és l'aspecte mental. Tinc una nova vida i crec que puc millorar en els dos aspectes per ajudar l'equip».

Piqué i Mascherano són els centrals titulars i Bartra n'és conscient. També sap que ha de competir amb Mathieu i Vermaelen, que està recuperant el seu millor nivell després d'un primer any en el qual va estar torturat per les lesions. No obstant això, està convençut de poder ajudar l'equip. Potser demà mateix a Bilbao.