El biker de Puigcerdà Josep Antoni Hermida va ocupar ahir el setè lloc a la prova final de la Copa del Món de Bicicleta de Muntanya, en la qual el ciclista de la Rioja Carlos Coloma va aconseguir el novè lloc. Aquests dos corredors van completar a Val di Sole, a la regió italiana del Trentino, una Copa del Món molt positiva.

Gràcies a la setena plaça a Val di Sole del català i la novena del de La Rioja van acabar la Copa del Món en l'onzè lloc, en el cas de Coloma, i el dotzè, en el d'Hermida. Abans que ells, en el vuitè lloc de la general, s'hi va clasificar el murcià Sergio Mantecón, gràcies a les bones actuaciones en les primeres proves d'aquesta competició, ja que ahir va acabar en el vintè lloc.

La carrera final de la Copa del Món va estar marcada pel fort ritme imposat des de la sortida pels suïsos Nino Schurter i Florian Vogel, el francès Julien Absalon i el txec Jaroslav Kulhavy. Els quatre, els corredors més destacats d'aquesta modalitat en àmbit mundial, van fer quasi tota la prova sols, només el francès Maxime Marotte va aconeguir mantenir el seu ritme durant part de la carrera, acabant finalment pocs segons per darrere.

Ara Hermida afronta el tram final de temporada, amb la mirada posada en el Mundial de Vallnord (Andorra) que es disputarà el 6 de setembre. A tan sols una hora en cotxe de casa seva.