El Reial Madrid es va ennuegar al camp de l'Sporting de Gijón en l'inici de l'era de Rafa Benítez com a tècnic dels blancs. Un empat a zero va ser el resultat final d'un partit en què es va veure que l'Sporting està disposat a tornar a Primera Divisió per la porta gran i, només una victòria, hauria estat una estrena millor pel quadre asturià.

Tot i que els blancs van dominar el partit des de la primera part, els locals van saber plantar cara i, fins i tot va tenir alguna ocasió per posar-se per davant en el marcador ja que, en una contra, Lora va aconseguir centrar i Sanabria va rematar de cap, però la pilota va estavellar-se al travesser i va botar a la part interna de la línia, reclamant gol el conjunt local, però no donat per la tripleta arbitral considerant que la pilota no havia aconseguit entrar totalment dins la porteria, era el minut 37.

A partir d'aquí els blancs es van adonar que el partit se'ls podia entrevessar, doncs l'Sporting no cedia terreny i mantenia ben tancades les seves línies per impedir que el Reial Madrid pogués moure bé l'esfèric. Cristiano Ronaldo, molt actiu, xocava una i altra vegada amb la defensa asturiana, reclamant penal en alguna acció.

La segona part va ser un monòleg blanc, esperant que el cansament passés factura als d'Abelardo, però molt ordenats des del darrere, els locals van saber aguantar les embestides d'un Reial Madrid que va acabar sense idees per aconseguir trencar la forta defensa i encarar amb garanties Pichu Cuéllar, que va saber respondre amb molt bones accions als pocs xuts perillosos que li van acabar arribant per part dels blancs.