Diumenge va fer quatre mesos, l'Spar Citylift Girona celebrava a Fontajau la gesta més gran de la seva curta història: el títol de Lliga Femenina conquerit contra el totpoderós Perfumerías Avenida. Des d'aleshores d'activitat esportiva protagonitzada pel primer equip de l'Uni n'hi ha hagut ben poca al pavelló, i així seguirem fins dimarts de la setmana que ve, quan arrencarà la pretemporada. La llarga travessia pel desert que cada any s'ha de cobrir entre que acaba una lliga i en comença una altre és a punt de culminar. Les campiones s'han de despertar. La Lliga Catalana (18 de setembre contra Cadí La Seu a Girona) i la Supercopa (també a Fontajau davant del Perfumerías Avenida el dia 23) seran els primers reptes d'un equip que aquest any s'estrenarà a l'Eurolliga en un grup de luxe.

No ha estat, però, precisament, de braços plegats Pere Puig, el director esportiu del club gironí. Ni ell ni cap dels seus companys a l'Uni, siguin tècnics o directius. Des que el 23 d'abril es va conquerir la Lliga la feina no s'ha aturat. «El primer que vam haver de fer va ser assegurar un pressupost digne per poder fer front a tot el que ens ve a sobre aquesta temporada. Gràcies a l'ajuda dels nostre patrocinadors i de les institucions vam poder tirar endavant, tot i que encara no el tenim tancat», explica Puig, que també va haver de remodelar pràcticament de dalt a baix la plantilla. Del curs anterior només segueixen Jordana, Carbó i Kuktiene. La resta de jugadores, sis, s'han fitxat aquest estiu: Rebeka Abramovic, Chelsea Gray, Ashley Paris, Artemis Spanou, Lina Pikciute i Adrijana Knezevic. A la banqueta també hi haurà una cara nova perquè Miguel Angel Ortega rellevarà Roberto Iñíguez.

Els requisits de la FIBA

Un altre tema que ha dut de corcoll els responsables de l'Spar Citylfit ha sigut la classificació per disputar l'Eurolliga. Polèmica a banda per la decisió inicial de la Federació Espanyola de fer jugar la prèvia a l'equip gironí en benefici de l'Avenida, que havia quedat segon a la lliga, a Fontajau han hagut d'adaptar-se a moltes normatives que fins ara no havia fet falta aplicar.

Puig assenyala que «s'han fet canvis a la pista, esborrant línies que no s'utilitzen, i també hem de preparar els protocols per allotjar els equips quan vinguin a Girona. Quan l'Uni viagi no haurem de pagar res perquè els costos els assumirà l'equip local. Nosaltres hem de fer d'amfitrions i preparar els desplaçaments dels nostres rivals a la ciutat». Paral·lelament els gironins també estan a sobre de l'organització de la Lliga Catalana i la Supercopa d'Espanya que tenen com a seu Fontajau.

L'activitat esportiva del primer equip és nul·la però no per això l'Uni Girona ha deixat de sumar èxits des que el 23 d'abril passat es va acabar la Lliga Femenina amb victòria. Per primera vegada la temporada passada el club va situar el cadet, l'infantil i el júnior als campionats d'Espanya i, a més a més, hi va obtenir grans resultats. L'infantil va ser subcampió; el júnior va acabar sisè i el cadet, setè. Aquest estiu Puig també destaca el valuós acord que Uni Girona i GEiEG han firmat per treballar de manera conjunta la base. Hi haurà sis preferents, tres que jugaran com a Uni Girona GEiEG i els altres tres que ho faran com a GEiEG Uni Girona. El director esportiu entèn que és una magnífica notícia «no tant per assolir més èxits esportius sinó per assegurar la formació de jugadores a casa. Ens fa molta il·lusió». Precisament, fruit d'aquesta entesa, es va decidir que la presentació de l'Spar Citylift es fes el 12 de setembre al pavelló Lluís Bachs del GEiEG. L'endemà a Platja d'Aro l'Uni jugarà contra l'Ekaterimburg un amistós.