Ezekiel Kemboi, amb el seu quart títol en 3.000 m obstacles, Shelly-Ann Fraser-Pryce, amb el tercer en 100 metres i Caterine Ibargüen amb el segon i el seu vint-i-novè triomf consecutiu, van acaparar el protagonisme a la tercera jornada dels Mundials d'atletisme. Campiona olímpica de 100 metres, Fraser-Pryce es va convertir en la primera atleta de la història que conquereix tres vegades el títol mundial de la distància, en una exhibició de 10.76 segons que li va permetre relaxar-se en els últims metres. Dafne Schippers, campiona d'Europa i única atleta de raça blanca present a la final, es va acostar molt a la jamaicana en l'últim tram i va obtenir un just premi a la seva progressió en la medalla de plata amb nou rècord d'Holanda (10.81). La campiona nord-americana Tori Bowie va rebre el consol de la medalla de bronze amb 10.86.

A la final d'obstacles, Ezekiel Kemboi, dues vegades campió olímpic, va reforçar la seva aura de imbatible en grans campionats amb el seu quart títol mundial consecutiu i la setena medalla seguida, doncs ja tenia tres plates en aquesta competició.

Per primera vegada en la història, també, Kenya, que ja tenia dos triplets-set doblets, copa els quatre primers llocs de la final. A continuació de Kemboi, guanyador amb 8: 11.28, van arribar Conselsus Kipruto (8: 12.38), Brimin Kipruto (8: 12.54) i Jairus Kipchoge Birech (8: 12.62) en un final tan apoteòsic com fratricida.

Caterine Ibargüen revalidat el seu títol mundial de triple amb una marca de 14,90 metres que li va donar la seva 29ena victòria consecutiva en una ratxa triomfal que va emprendre a continuació de la final olímpica de Londres 2012. La israeliana d'origen ucraïnès Hanna Knyazyeva-Minenko va obtenir la medalla de plata amb 14,78 i la kazakh Olga Rypakova, campiona olímpica i última atleta que va vèncer a la colombiana, el bronze amb els 14,77 del seu últim esforç. Ibargüen se'n va anar dels Jocs de Londres amb la medalla de plata derrotada per Rypakova. Ningú ha pogut amb ella des de llavors, i d'allò ja en fa tres anys.