El Barça va emetre un comunicat mèdic on especificava l'abast de les lesions que es van fer a San Mamés, el migcampista Sergio Busquets i el lateral Dani Alves. El cas del jugador de Badia del Vallès és més senzill, ja que el comunicat deia que no té res, ja que la lesió al turmell dret només és a conseqüència d'un cop i, per tant, podrà estar disponible per al partit del proper dissabte davant el Màlaga. Per altra banda, Dani Alves pateix una lesió a l'adductor de la cama dreta, que van confirmar les proves realitzades al defensa brasiler ahir al matí. El club no va especificar el temps que hauria d'estar de baixa el jugador, però les primeres informacions del mateix dia del partit davant l'Athletic indicaven que podria estar fins a un mes lesionat.

El davanter del Chelsea Pedro Rodríguez va afirmar ahir, durant el seu comiat com a futbolista del Barcelona, que «allò còmode hauria estat quedar-se, guanyar-ho tot i sortir bé a la foto», però va preferir anar a la Premier League per sentir-se important, «jugar i tenir minuts».

El davanter va insistir que tenir més protagonisme va ser la clau per prendre una decisió que va valorar diverses vegades amb els dirigents del club català. «He volgut ser ambiciós, perquè aquí era complicat tenir continuïtat. D'una banda estic trist, però per una altra estic feliç i content de viure nous reptes i experiències». Pedro va assegurar que quan va renovar, al juny passat, fins a 2019 amb el Barça, ho va fer amb la intenció de seguir. «Aquí sabia que estaria molt bé. És el millor club del món, però era una opció poder sortir. Mai vaig pensar que podria haver deixat el Barcelona, jo volia retirar-me aquí. D'altra banda, estic trist per sortir d'aquest grandiós club», va reflexionar.

Preguntat per si la temporada passada va ser una de les que més va patir, el blaugrana va contestar afirmativament. «És una de les que més. Tenia poc protagonisme, era difícil encadenar partits jugant i hi havia molta competència. He estat una mica més trist i infeliç en aquest sentit. Volia buscar un altre camí», va admetre. Pedro, que va confessar sentir-se «nerviós» en el seu discurs inicial, només va tenir bones paraules cap al Barça. «Gràcies per haver fet possible el meu somni d'arribar al primer equip. He après de grans jugadors com Puyol, Iniesta, Valdés... i entrenadors. Me'n vaig amb el cap dret després d'haver-ho donat tot en els entrenaments i partits».

A l'acte de comiat, on va faltar el president, Josep Maria Bartomeu, per qüestions d'agenda, sí que hi va anar una representació de la directiva en les figures de Javier Bordas, Carles Vilarrubí, Albert Soler i el secretari tècnic Robert Fernández. En l'àmbit purament futbolístic, el canari va augurar que la plantilla blaugrana no el trobarà a faltar. «Hi ha molt bons jugadors i un gran grup. Jo sí que els trobaré a faltar com a persona. El que més mal em fa és deixar aquestes persones magnífiques enrere. El Barça seguirà endavant i seguirà aconseguint èxits», va destacar. En aquest sentit, Pedro va confessar que seria «estrany» enfrontar-se al seu ja exequip. «Si per atzar o destí passés, no m'agradaria», va apuntar.

Amb l'adéu de Pedro, jugadors com Sandro o Munir podran tenir un major protagonisme a partir d'ara. Pedro va valorar l'aportació dels dos al grup. «Tenen moltes ganes d'agradar. Els desitjo la millor de les sorts a tots ells. Hauran de treballar molt si volen jugar aquí perquè és molt difícil. Han d'intentar aprofitar les oportunitats que els doni l'entrenador», va comentar sobre això. Jose Mourinho, entrenador del Chelsea, li va trucar personalment abans del seu fitxatge. «Em va preguntar si estava disposat a deixar el Barcelona. Volia fer el seu equip més fort», va revelar el jugador. Diu que la rebuda en el seu nou vestidor «ha estat increïble».