Un grapat de gironins prenen part al llarg d'aquesta setmana en les diferents curses integrades dins la Ultra Trail Mont Blanc (UTMB) de Chamonix (França). D'entre tots aquests, l'organització ha situat set corredors de la demarcació entre els favorits, en base a un sistema de puntuació que estableix l'IRTA (International Trail Running Association). Destaquen sobretot Marc Pinsach i els germans Tina i Toti Bes. Els altres noms amb opcions que esmenta l'organització són el pontsicà resident a Girona David Coma, Jordi Gamito, Ignasi Riuró i Roberto Sancho, establert fa anys a Sant Feliu de Guíxols.

En total, les diferents curses, amb meta a Chamonix, reuneixen uns 7.000 corredors de prop de noranta nacionalitats. Per poder participar-hi, els aspirants han de ?reunir un nombre de punts al llarg de l'any en competicions arreu d'Europa i posteriorment han de ser escollits en un sorteig. Tots excepte els considerats més favorits, que són convidats per part de l'organització.

La participació gironina més destacada comença avui mateix, amb el tret de sortida de la TDS (Sur les Traces des Ducs de Savoie) que comença a la població italiana de Courmayeur i que arriba a Chamonix després de superar un total de 119 km i 7.250 metres de desnivell positiu. Hi prenen part 1.600 atletes i entre els favorits de l'organització hi ha Tina Bes en categoria femenina (l'any passat va quedar segona a la CCC de 101 km), Toti Bes (l'any passat va acabar ocupant la tercera posició a la mateixa TDS després de lluitar fins als darrers quilòmetres per fer-se amb el segon lloc).

Demà a arribarà el torn als 1.200 participants que prendran part de la OCC (Orsières - Champex- Chamonix) amb sortida a Suïssa i que inclou una ruta de 53 km i 3.300 metres de desnivell positiu. L'organització situa entre els favorits per aconseguir la victòria final al cassanenc Marc Pinsach, que l'any passat ja va pujar al tercer graó del podi en aquesta mateixa prova, tot i patir uns problemes estomacals que quasi el fan abandonar. També hi serà Roberto Sancho.

El divendres al matí hi haurà el tret de sortida dels 1.900 corredors de la CCC (Courmayeur- Champex - Chamonix), on Ignasi Riuró ha estat inclòs entre els candidats a aconseguir una bona plaça en un recorregut de 101 km i 6.100 metres de desnivell positiu.

A la tarda del mateix dia hi haurà la sortida de la prova reina de la competició: la UTMB, que dóna nom a tot el seguit de proves que se celebren aquesta setmana a l'entorn de Chamonix. A la línia de sortida hi haurà 2.300 participants amb un somni en comú: fer la volta al Mont Blanc el més ràpid possible, amb un màxim de dos dies per completar-la. Pel mig hauran de superar 170 km i quasi 10.000 metres de desnivell positiu. David Coma i Jordi Gamito apareixen a la llista de corredors amb opcions a podi.

La darrera de les curses va començar, de fet, aquest dilluns: La PTL (La Petite Trotte à Léon) amb 300 km i uns 26.000 metres de desnivell positiu i on es competeix en equips amb l'objectiu d'arribar a destí en menys d'una setmana.