L'expilot català Joan Garriga, tres vegades campió d'Espanya i subcampió del món de 250cc, ha mort avui, als 52 anys, com a conseqüència de les greus ferides sofertes en un accident de moto que va patir dilluns passat, segons recullen diversos mitjans del sector del motor.

Garriga va ser un dels pilots catalans més carismàtics de la història, protagonitzant espectaculars carreres junt al seu compatriota Sito Pons, l'home que finalment li va arrabassar aquell Mundial de 1988 en què es va emportar tres Grans Premis i va aconseguir deu podis.

Després de la seva retirada, el pilot barceloní, campió d'Espanya el 1984, 1986 i 1987 i que també va vèncer en les 24 Hores de Montjuïc el 1985 i 1986, va tenir una vida tempestuosa a causa de la seva reconeguda addicció a les drogues, que el va portar a la fallida, li va causar un deteriorament en la seva salut i li va ocasionar problemes amb la justícia.

El 2003 va ser condemnat a dos anys de presó per tràfic d'estupefaents i tinença il·lícita d'armes, encara que no entraria a la presó a l'aconseguir que li commutessin la pena per treballs socials, i deu anys després, patiria dos infarts que gairebé acaben amb la seva vida.

El propi Joan Garriga havia anticipat el seu tràgic final en reiterades ocasions els últims anys. "Sé que això no acabarà bé", deia en cada entrevista.