Tina Bes va tornar a escriure, ahir al vespre, una pàgina brillant a la història del trailrunning gironí. Bes va pujar al podi de Chamonix després d'un meritori segon lloc a la TDS (119 km i 7.250 metres de desnivell positiu), una de les curses de l'Ultra Trail Mont Blanc. A més, va ser la setzena persona a creuar la meta dels 1.600 participants (homes i dones). L'any passat, també va ser segona en una altra de les curses de les que se celebren aquests dies a Chamonix, la CCC (101 km i 6.100 metres de desnivell positiu).

L'esportista gironina va fer una cursa constant, sempre en la segona plaça i sempre a poca distància de la vencedora, la suïssa Andrea Husler, que va obtenir el triomf amb 16 hores i 35 minuts. Bes va arribar mitja hora després.

Menys sort va tenir el seu germà, Toti Bes, que va anar de més a menys i va acabar retirant-se al quilòmetre 86 de la mateixa cursa quan poc abans havia estat corrent al costat del que va ser el vencedor, l'atleta d'Avià Pau Bartoló, amb 14 hores i 26 minuts. El gironí havia estat tercer l'any passat.

Avui continuen les curses a Chamonix, amb la prova més petita, l'OCC (53 km i 3.300 metres de desnivell positiu), amb sortida a Orsières i arribada a Chamonix. Entre els favorits esmentats per la mateixa organització hi ha el cassanenc Marc Pinsach i Roberto Sancho, establert a Sant Feliu de Guíxols.