La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha explicat aquest divendres que l'executiu de Mariano Rajoy donarà suport a la candidatura Costa Brava-Barcelona com a seu de la Ryder Cup de golf de 2022. "Un cop més Espanya dóna suport a una candidatura de Catalunya per acollir un gran esdeveniment internacional", ha subratllat Sáenz de Santamaría, tot afirmant que el Consell de Ministres vol que el torneig se celebri a "Europa, Espanya i Girona". Així mateix, la vicepresidenta espanyola ha destacat l'important impacte econòmic d'aquesta competició a l'Estat. Així ho ha donat a conèixer durant la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiu de Rajoy.

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha explicat que el govern espanyol assumirà els compromisos necessaris per presentar la candidatura Costa Brava. Barcelona com a seu per acollir la Ryder Cup de gol de l'any 2022.

Entre les tasques atribuïbles a l'Estat hi ha "una declaració excepcional d'interès públic de l'esdeveniment i dels tornejos associats i traslladar les garanties per a la celebració del mateix en òptimes condicions a la Ryder Cup Europe". Així ho ha manifestat Sáenz de Santamaría que ha afegit que la Federació Espanyola de Golf presentarà la candidatura catalana el pròxim 4 de setembre.

"Un cop més el govern d'Espanya dóna suport a una candidatura de Catalunya per ser la seu d'un gran esdeveniment internacional com ho és la cèlebre competició de golf entre Europa i EEUU", ha insistit. Durant la seva intervenció, ha destacat que es tracta d'una competició amb un impacte mediàtic de "primer ordre" i ha recordat que l'última edició europea del 2014 va comptar amb 250.000, 1.800 voluntaris i va arribar a 183 milions d'espectadors.

Segons Sáenz de Santamaría, aquesta és una activitat turístico-esportiva que genera un bon número de visites anuals, i un impacte econòmic de més de 1.300 milions d'euros. És per tot això que la vicepresidenta espanyola ha conclòs que "el consell de ministres vol que aquesta Ryder Cup de golf se celebri a Europa, a Espanya i a Girona".