Per si haver marcat el millor gol de la passada edició de la Lliga de Campions, segons els aficionats, fos poc, el davanter del Barcelona Leo Messi va aconseguir per segona vegada ser el Millor Jugador de la UEFA amb 49 vots, escombrant Suárez (3) i Ronaldo (2), els seus dos rivals.

Un premi que reconeix l'argentí com el millor futbolista de la temporada anterior en totes les competicions nacionals i internacionals, en l'àmbit de clubs i de seleccions, i que s'ha endut per mèrits propis gràcies als números de vertigen aconseguits la campanya passada.

I és que els seus registres, juntament a les seves grans actuacions, van ser decisius perquè el Barça sumés el segon triplet de la seva història. Sens dubte, tot apunta que ho seran també perquè al gener aixequi la seva cinquena Pilota d'Or. Només a la Lliga BBVA, el blaugrana es va apuntar 43 gols i 18 assistències en 38 partits disputats, cosa que li va valer per superar qui fins aquesta temporada havia estat el màxim golejador històric, Telmo Zarra.

Al basc se li comptaven 253 gols, una xifra que Messi va polvoritzar davant el Sevilla en la jornada 12 amb un dels 32 triplets que suma el barcelonista (24 en Lliga, cinc en Lliga de Campions i dos en Copa del Rei).

Un capítol, el dels «hat-tricks», en què també ha deixat enrere al mateix Zarra (31), el desaparegut Alfredo Di Stéfano (28) i al ?madridista Cristiano Ronaldo (27). Només en Lliga el «10» barcelonista suma 24 triplets, un més que Cristiano i dos més que Di Stéfano i Zarra, tots dos amb 22.

A més, Messi va sumar deu gols i sis assistències a la Lliga de Campions (empatat com a màxim golejador d'aquesta edició amb Neymar i Cristiano). Gols amb els quals l'astre argentí es va convertir també en el màxim golejador històric de la competició, ja que ostentava l'exdavanter madridista Raúl González i que ara comparteix amb Ronaldo. Tampoc es va guardar res a la Copa del Rei, competició en la qual va aconseguir quatre gols i va donar tres assistències en els cinc partits disputats. En total, 57 gols i 27 assistències en 56 partits.

El Millor Gol de l'Any en la Champions, el que li va fer al Bayern de Munic en l'anada de semifinals després de deixar clavat Boateng i picar magistralment la pilota per damunt de Neuer, també porta la seva firma. Finalment, per no deixar els rècords de banda, cal destacar que l'argentí s'ha convertit en l'únic a aconseguir la distinció de Millor jugador de la UEFA dues vegades, una més que Andrés Iniesta (2011), i que Cristiano Ronaldo (2012) i Ribéry (2013).