El cassanenc Marc Pinsach va obtenir ahir una victòria de prestigi a l'OCC de Chamonix (53km i 3.300 metres de desnivell positiu) integrada en les curses de la Ultra?Trail Mont Blanc. El gironí, que enguany ja s'havia adjudicat importants victòries com la Marató de l'Andorra Ultra Trail o l'Olla de Núria li quedava pendent un triomf de prestigi mundial. L'any passat va quedar tercer i engany s'ha tret l'espina.

«L'ambient que es viu a Chamonix és màgic, és com el Tour de França de les curses de muntanya. Ha estat una prova intensa amb Sylvain Court i crec que la clau de la victòria ha estat haver sigut capaç de gestionar bé el ritme, anant de més a menys i també l'alimentació i la hidratació. Una victòria rodona en un escenari immillorable!», va dir després de la prova. Pinsach es va imposar amb un temps de 5 hores i 21 minuts, per dos minuts de diferència a Sylvain Court, campió del món d'Ultra Trail de la IAU-ITRA.

El baixempordanès Roberto Sancho va fregar el podi . Va arribar cinquè a només 24 segons del tercer, el francès Germain Granger i a deu de Romuald de Paepe. Sancho, va aconseguir el segon lloc en la categoria de veterans. La garrotxina Mila Duran va ser tretzena, en categoria femenina.

Avui és el torn de la CCC?(101km i 6.200 metres de desnivell positiu). Entre els favorits, un gironí: Ignasi Riuró. També hi ha el tret de sortida de la prova reina, la UTMB (170km i 10.000 metres de desnivell positiu) i on els gironins David Coma i Jordi Gamito estan entre els favorits de l'organització.