Valentino Rossi va aconseguir fer-se amb la victòria al Gran Premi de la Gran Bretanya, que es va celebrar al circuit de Silverstone. A més, l'italià va aconseguir recuperar el timó de la classificació del Mundial de pilots aprofitant el quart lloc de Jorge Lorenzo i la caiguda de Marc Márquez. El rosinc Maverick Viñales va acabar en onzena posició.

Tot i que havien caigut unes quantes gotes abans d'iniciar-se la cursa, els pilots havien decidit sortir amb neumàtics de sec, però després de fer la volta de reconeixement tots, sense excepció, van decidir entrar per agafar la segona moto, ja que la pista seguia molla. Per tal que no es produís una sortida multitudinària des del carril del taller, direcció de cursa va decidir treure la bandera vermella i endarrerir la sortida.

L'arrancada del Gran Premi va ser molt bona per a Lorenzo que, una vegada més, va demostrar que és el millor en la sortida, mentre que Márquez i Rossi es van posar a la seva roda. Poc va durar l'embranzida del mallorquí, ja que no va poder seguir el ritme de l'italià i el pilot de Cervera que, volta a volta, després d'avançar-lo, anaven agafant avantatge.

Començava una nova fase de la cursa, amb Valentino Rossi traient tot el rendiment a la seva Yamaha mentre Márquez intentava mantenir la Honda a la seva roda. El duet capdavanter no parava de rebaixar els seus temps i d'ampliar la distància amb el grup perseguidor format per Pedrosa, Lorenzo, Petrucci i Dovizioso.

Al primer revolt de la volta 13, Márquez va perdre el control de la seva moto i va acabar per terra, havent d'abandonar la cursa i signar un altre zero, allunyant-se molt de les seves aspiracions mundialistes. Ja sol, Rossi es va limitar a administrar l'avantatge fins a creuar en solitari la línia d'arribada.

En la cursa de Moto3 la victòria va ser pel local Danny Kent, el líder del Mundial, que va aprofitar la caiguda del llançanenc Isaac Viñales per quedar-se sol al capdavant de la cursa i completar en primer lloc el Gran Premi de la Gran Bretanya.

Pel que fa a Moto2, la victòria va ser per a Johann Zarco, que va obtenir la cinquena victòria d'aquesta temporada i, d'aquesta manera, va aconseguir ampliar el seu avantatge al capdavant del Mundial. Àlex Rins, Tito Rabat i Àlex Márquez van seguir el francès en la classificació.