Tot semblava acordat: David de Gea fitxava per sis anys pel Reial Madrid i Keylor Navas deixava el Bernabéu per posar rumb a Old Trafford, doblant el sou que rebia a la capital d'Espanya. El caprici de Florentino havia anat agafant forma durant tota la jornada, però pocs minuts després de mitjanit es va trencar l'operació: la documentació que havia d'enviar el club anglès a la LFP per tramitar la fitxa no va arribar a l'hora i, per tant, De Gea segueix al United i Navas no es mourà de Madrid i competirà amb Kiko Casilla per la titularitat.

En principi l'operació estava tancada amb uns 30 milions pel traspàs de De Gea al Madrid. Després es va negociar el pas de Keylor Navas a Manchester, per entre 12 i 15 milions. La majoria de mitjans de comunicació de Madrid ho donaven tot per tancat abans de mitjanit. La sorpresa va arribar quan en el tancament del mercat la Lliga no va incloure aquestes operacions en el llistat. Els documents no havien arribat a temps, en un cas que recorda el fitxatge de Calle pel Girona el 2009.

Algunes fonts vinculades al club blanc apuntaven que el Manchester hauria retardat l'enviament dels documents com a venjança freda per no haver pogut fitxar Sergio Ramos aquest estiu.