El fiscal ha informat en contra dels recursos del president del Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i el seu antecessor en el càrrec, Sandro Rosell, contra l'admissió a tràmit d'una nova querella relacionada amb el fitxatge de Neymar per part del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata.

Segons fonts jurídiques, el fiscal de l'Audiència Nacional José Perals descarta, en un informe presentat ahir, els arguments de Bartomeu i Rosell contra l'admissió de la querella presentada per l'empresa DIS, que tenia part dels drets de Neymar, per delictes de corrupció entre particulars i estafa en el fitxatge del brasiler.

Els querellats al·leguen en els seus recursos, que haurà de resoldre la secció quarta de l'Audiència Nacional, que aquest tribunal no és competent per investigar la querella, perquè tot allò relacionat amb el fitxatge ho porta el jutge de Barcelona que el juny passat es va declarar competent per assumir el conegut com a cas Neymar, després d'inhibir-se l'Audiència Nacional. El jutge català va admetre la competència en la recta final de la investigació de la causa sobre el suposat frau de 13 milions d'euros en el fitxatge del jugador brasiler, que ara jutjarà l'Audiència de Barcelona i pel qual Bartomeu i Rosell s'enfronten a peticions fiscals de 2 i 7 anys de presó.

Poc després, el jutge De la Mata va admetre a tràmit la querella de DIS, que es dirigeix també contra el club, el propi Neymar, el seu pare i la seva empresa N&N, així com contra el club brasiler Santos FC i els seus exdirectius Luis Álvaro de Oliveira i Odilio Rodríguez. El fiscal considera en el seu informe que l'Audiència Nacional sí que és competent perquè són assumptes diferents, i afegeix que prova d'això és que DIS es va intentar personar en el cas Neymar i no se li va permetre.