El camí dels Jocs de Rio de Janeiro de l'estiu que ve es comença a marcar avui a Andorra per als principals bikers mundials. El campionat del món de Vallnord és el primer test per començar a confeccionar les llistes de participants olímpics, una cita que no es vol perdre Josep Antoni Hermida. Amb 37 anys, el ciclista de Puigcerdà lluitarà per no perdre's els seus cinquens Jocs consecutius, una fita a l'abast de ben pocs. «Qui m'ho havia de dir quan vaig debutar amb 22 anys, el 2000, a Sidney!», exclamava ahir.

Hermida arriba a Vallnord amb les millors sensacions d'una temporada marcada pels problemes físics provocats per un bacteri que li van detectar fa algunes setmanes. L'any se li haurà acabat fent llarg al biker gironí, afectat per fatiga, baixades del sistema immunològic i problemes gàstrics. Per sort aquell capítol ja està passat i El Pistoler va acabar la Copa del Món setè a la general. «Vull trobar-me com fa quinze dies en l'última prova d'aquella competició», explicava ahir el ciclista de Puigcerdà, que ha preparat la prova andorrana a Sierra Nevada per adaptar-se a l'altura (1.800 metres). A diferència de mundials anteriors, Hermida aquesta vegada no es veu «favorit». Segons ell, «aquest any he sigut poc protagonista i ni jo ni m'imagino que els rivals em deuen veure favorit». Ara bé, es mostra convençut que pot lluitar per acabar entre els deu primers.

El resultat d'aquest Mundial i el de les Copes del Món de primers de l'any que ve acabaran sent determinants per decidir quins seran els tres representants espanyols als Jocs de Rio l'estiu que ve. Per tant, la recepta és clara: «a partir d'ara, com més endavant quedem en totes les competicions, millor».

Les pluges de dijous i ahir al Principat han endurit un circuit no gaire llarg però temut, perquè ?exi?girà molt desplegament físic, i més tenint en compte que es competeix a 1.800 metres d'altura.