L'estadi Carlos Tartiere d'Oviedo acull una final de la fase de classificació a l'Eurocopa 2016. Espanya, s'hi juga el primer lloc de grup i l'accés directe a la cita de l'estiu que ve a França, obligada a vèncer a una Eslovàquia que signa el ple de triomfs. La Roja ja sap de quin peu calça el seu rival d'avui: el 9 d'octubre de l'any passat va perdre a Zilina el primer partit de competició europea en vuit anys.

Eslovàquia va créixer després de derrotar la gran favorita i no va fallar en tota la fase per arribar a Oviedo com a sòlid líder amb 18 punts, amb tres d'avantatge sobre Espanya, que ha de guanyar per prendre-li la posició de privilegi i fer un pas de gegant a l'Eurocopa.

Té clar l'onze, Del Bosque, que manté un dubte per aclarir. No n'hi ha a la porteria, on Iker Casillas segueix amb la titularitat amb David De Gea lluny de la seva millor forma després de no jugar amb el Manchester United en pretemporada i veure frustrat en l'últim minut el seu traspàs al Reial Madrid. En defensa Juanfran Torres, Gerard Piqué, Sergio Ramos i Jordi Alba són indiscutibles. El seleccionador espanyol ha de decidir qui acompanya en la medul·lar Sergio Busquets. Té tres opcions per a un lloc: Koke, Santi Cazorla i Cesc Fàbregas. L'experiència de l'últim, a tres partits de convertir-se en centenari, pot ser decisiva en el pols en un moment clau.

Eslovàquia assaboreix el seu millor moment. Això sí, arriba condicionada al duel pels problemes al centre de la defensa, on perd els seus dos centrals titulars: Martin Skrtel, del Liverpool, per sanció i Jan Durica, que juga al Lokomotiv de Moscou, per lesió.