Després d'encara no tres dies d'entrenaments amb l'Spar Citylift Girona, Rebeka Abramovic ha ensenyat bones maneres sobre la pista. Però, en el món del bàsquet professional, el talent pot no ser suficient per triomfar i adaptar-se en un equip amb les exigències que es viuran aquest any a Girona amb l'estrena de l'Uni a l'Eurolliga. Abramovic, una talentosa base eslovena de només 21 anys, havia fet tota la seva carrera al Celje del seu país i, només començar, se li ha fet molt gros entrenar i viure lluny de casa.«Ens ha demanat rescindir el contracte, perquè diu que no està bé aquí i ho hem acceptat perquè creiem que, tot i que és una jugadora interessant, a la llarga serà el millor per a les dues parts, perquè sembla que no s'adapta gens», explicava ahir el director esportiu de l'Uni, Pere Puig, que amb tres dies a Girona havia parlat poc amb les seves noves companyes i, amb prou feines sortia de l'habitació d'un dels pisos compartits a la zona de Montjuïc on viuen la majoria de jugadores de la plantilla.

Ara, amb la pretemporada ja començada, l'Uni s'haurà de moure ràpid per fitxar una nova base per acompanyar la veterana Noemí Jordana en la direcció de joc de l'equip que entrena Miguel Ángel Ortega. Sense una gran disponibilitat econòmica per entrar fort al mercat comunitari, en què la majoria de jugadores tenen contracte, Puig i Ortega hauran de girar la vista cap al bàsquet nord-americà per buscar una base jove amb poca, o sense, experiència en el bàsquet professional.

El moviment de portar ara una base nord-americana en el lloc d'Abramovic és possible perquè, en el seu moment, l'Uni havia tancat una plantilla amb una sola extracomunitària: Chelsea Gray. «Vam poder tancar un joc interior comunitari i això ens donava marge per situacions com aquesta d'ara amb la marxa d'Abramovic», apunta Puig, i recorda que Ashley Paris té passaport macedoni, tot i ser nord-americana, mentre que Kuktiene i Pikciute són lituanes, i Spanou, grega.

Precisament, Paris arriba aquesta tarda a Girona i demà, diu?menge, ja s'entrenarà amb la resta del grup, al qual només li faltarà per incorporar Chelsea Gray i la nova base que agafi el relleu de Rebeka Abramovic.