Nora Fernández i Laura Bechdejú, totes dues de 15 anys, són ara mateix les últimes perles sorgides de la inacabable factoria del Salt Gimnàstic Club. La primera fa deu mesos que viu a Madrid i està integrada a la selecció espanyola, amb la qual ja ha anat a l'Europeu i amb la que ara prepara el Mundial de Glasgow del mes que ve; la segona farà el salt al CAR de la capital espanyola per formar part de la selecció júnior la setmana que ve. Ahir Fernández i Bechdejú es van trobar al pavelló de gimnàstica de Salt amb la seva entrenadora Montse Hugas. Allà va començar tot. Una trajectòria que, sobretot en el cas de Nora, pot convertir-la en olímpica l'estiu que ve a Rio de Janeiro amb només 16 anys d'edat.

La primera possibilitat que l'equip espanyol de gimnàstica sigui olímpic estarà en joc el 23 d'octubre a Glasgow en el Mundial. Montse Hugas explica que "les vuit primeres seleccions tindran el bitllet assegurat i de la novena a la setzena, podran competir al preolímpic per quatre llocs més". Aquest és l'objectiu d'Espanya. "Quedar de les primeres al Mundial és molt complicat i nosaltres tot i que estem preparant-nos a consciència per buscar la perfecció, hem d'intentar anar al preolímpic", relatava Nora Fernández. Deu mesos després d'haver fet el salt al CAR de Madrid no se'n penedeix de res. "Estic molt satisfeta de com em van les coses", subratlla. Allà combina l'esport d'elit amb els estudis. Ara començarà Batxillerat. "Un dia normal sense escola m'aixeco a les nou del matí i entreno de les deu a la una i de les cinc a les vuit", confessa.

Nora Fernández i Laura Bechdejú són les últimes gimnastes formades a Salt que han fet el salt a Madrid i a la selecció. Abans també ho havia aconseguit Clàudia Vilà, que va arribar a participar en nombroses competicions europees amb la selecció fins que una greu lesió la va fer tornar a casa. Ara és entrenadora del Club. Marina Cusí i Carla Fernández van quedar-se al CAR de Sant Cugat. El Salt Gimnàstic també forma gimnastes masculins. Jeroni Casassa, amb 19 anys, està a Sant Cugat i a partir del 14 de setembre també hi viurà Ignasi Trota.

Hugas destaca que "La Nora i la Laura són molt joves i tenen molt futur per davant". Fernández celebrarà el seu aniversari (16 anys) durant el Mundial i amb aquesta edat podria ser olímpica a Rio l'estiu que ve. "Serà complicat arribar-hi però hi ha opcions", diu l'entrenadora saltenca.