Ningú fa pessigolles a Lewis Hamilton. La cursa d'ahir a Monza només va tenir emoció per saber qui pujaria al segon lloc del podi, el primer fa temps que té amo. Setena victòria de Hamilton, que va directe cap al títol. Una victòria que els comissaris van investigar per una irregularitat als pneumàtics de Hamilton.

La cursa començava amb sorpresa. Raikkonen, que sortia segon després d'una classificació sorprenent, es quedava aturat a lasortida i passava a l'última posició. Decepció entre els milers de "tifosi" que emplenaven les grades de Monza. Tothom esperava que el finlandès amenacés Hamilton al final de recta, però el de Mercedes no va tenir oposició i allà es va acabar la lluita per la primera posició. L'autoritat del binomi Hamilton-Mercedes és tan gran que tothom dóna per fet que serà l'anglès qui guanyi aquest mundial. En menys de 5 voltes, Hamilton ja havia deixat lluny un Vettel que va ser el millor de la resta.

Però la victòria de Hamilton cobra més rellevància amb l'abandonament del seu company d'equip i segon classificat al mundial, Nico Rosberg. No ha tingut un bon cap de setmana l'alemany, que es va veure superat en els entrenaments de dissabte pels Ferrari. En la sortida, Rosberg va perdre algunes posicions en haver d'esquivar Raikkonen, i va arribar al primer revolt cinquè darrera dels dos Williams. L'alemany no podia contra Valtteri Bottas, per la velocitat punta del findlandès i per un problema als frens del seu Mercedes. Però va ser l'estratègia qui va permetre al segon classificat del mundial avançar als Williams. Va avançar la seva entrada al box, i va rodar dues voltes sense tràfic i amb millor ritme que Bottas i Massa. Suficient per poder-los avançar i situar-se tercer, això sí, lluny de Vettel i Hamilton. El podi semblava decidit quan en la volta 51 Rosberg trencava el primer motor de la temporada. Cop de teatre que deixa a Hamilton més a prop del títol. L'anglès treu 53 punts a Rosberg a falta de set proves per acabar el mundial.

Per la seva banda Fernando Alonso va a tornar a decèbre en un gran premi on ja va advertir que no podrien competir. Les sancions als Toro Rosso i als Red Bull, deixàven als McLaren amb opcions, sobretot perquè els Marussia, que sortien davant seu, són presa fàcil per Alonso i Button. La sortida, punt fort de l'asturià, el va permetre escalar fins la 13ena posició, però de seguida es va veure que els cotxes d'Alonso i Button estan encara molt lluny de la majoria que opten a entrar als punts. Les rectes de Monza deixaven en evidència als McLaren que es van veure superats fins i tot pels Sauber. A 6 voltes pel final a més, Alonso entrava al box i es retirava. L'asturià continua confiant en que la temporada vinent serà la bona, però la realitat és que a set curses per acabar no sembla que el McLaren hagi millorat massa des de l'inici de la tempordada. Molta feina per fer doncs a l'escuderia anglesa.

Qui tampoc va tenir sort va ser Carlos Sáinz. El madrileny sortia darrera d'Alonso i va fer una remuntada espectacular. Tot i això el pilot de Toro Rosso va aguantar bé fins que va tenir problemes per seguir el ritme dels Sauber i es va quedar a les portes dels punts, quan Kviyat el va superar. És el cinquè gran premi seguit que es queda sense sumar.

Després de la visita a Europa, el mundial torna a l'Àsia, al circuit de Yas Marina, de Singapur, on de nou, Hamilton tornarà a ser el gran favorit a la victòria.