Un cop recuperades sensacions del bon joc del passat i assaltat el lideratge del grup C a Oviedo davant Eslovàquia, la selecció espanyola busca ratificar aquesta posició i fer un nou pas cap a la defensa de la corona a l'Eurocopa 2016, avui davant la modesta Macedònia (20.45, La 1). El partit arriba envoltat per la polèmica al voltant de Gerard Piqué, novament xiulat dissabte a Oviedo, i després que ahir la ?federació decidís canviar la seu del proper amistós contra Anglatera: es jugarà a Alacant i no al Bernabéu. La mesura va ser interpretada com un intent d'evitar que el públic de Madrid xiuli en excés el central del Barça, però ahir el mateix Vicente del Bosque es va encarregar de desmentir aquesta hipòtesi.

Piqué segueix sent indiscutible i peça clau per a Del Bosque. El central té el suport del grup, encara que sembla que res l'afecta, i de la Federació, ?que prefereix traslladar a Alacant un duel amistós davant Anglaterra abans de tirar gasolina al foc amb l'opció del Santiago Bernabéu. Logronyo i Alacant seran les següents destinacions on s'intentarà acabar una moda sense sentit.

Avui a Skopje no hi haurà problemes i formarà Piqué amb Sergio Ramos, una de les millors parelles de centrals del món, amb possibles retocs de Del Bosque en les bandes, on Dani Carvajal pot tenir la seva oportunitat. ?Noms com Santi Cazorla, Isco Alarcón o Vitolo també poden tenir entrada buscant velocitat en la possessió i velocitat en banda a la recerca d'un triomf que deixaria en safata el pas a l'Eurocopa de França. Macedònia arriba a la cita després de perdre davant Luxemburg, únic rival a qui havia derrotat per sumar els tres únics punts que té, i veure's relegada a l'última posició del Grup C. En els últims minuts va poder signar el triomf però no només va fallar un penal Besart Abdurahimi, si no que a més va encaixar un gol en l'últim minut del duel que el va condemnar. Precisament el davanter Abdurahimi va veure una targeta groga en el partit que provoca la seva baixa per sanció davant Espanya. Tampoc podrà comptar el seleccionador Ljubinko Drulovic amb el central Stefan Ristovski que també va rebre la seva tercera amonestació.