Cristiano Ronaldo ha acabat de primera amb la seva sequera golejadora de set partits seguits sense marcar i avui ha anotat cinc dianes a Cornellà davant un Espanyol que ha estat poc més que un espectador en la festa del lusità i del Reial Madrid, que ja suma vuit victòries seguides en el feu periquito.

Cristiano Ronaldo ha tardat set minuts a ensenyar la seva carta de presentació. El davanter portuguès, que no havia marcat en les dues primeres jornades de Lliga, ha vist porta en la seva segona ocasió. Ha aprofitat un passi de Modric i ha batut Pau López amb un tret creuat, ras i molt a prop del pal.

El plantejament amb cinc defenses, amb laterals molt avançats quan l'Espanyol sortia a l'atac, no ha estat suficient per a l'amfitrió. La insistència blanca ha forçat un penal a Bale, del central Álvaro. Ronaldo ha estat l'encàrregat de llançar la pena màxima i transformar el 0-2, que encarrilava totalment el xoc en el 17.

Era el dia de CR7, motivadíssim per les observacions a la seva falta de gol. Tres minuts després, el lusità ha allargat el seu festival i ha connectat un centre de Bale des de l'àrea petita. Imparable per a Pau López. La defensa blanc-i-blava no tenia arguments per frenar l'atacant, al qual tots els seus companys del Madrid buscaven.

Malgrat la sentència virtual, l'Espanyol era tossut. Els de Sergio González estaven disposats a oferir una bona imatge davant els seus i han usat els seus recursos per atacar l'àrea de Keylor Navas. Centres a Gerard Moreno i Caicedo eren l'aposta habitual, a més de pressionar la sortida de pilota rival.

Han aparegut els primers avisos sobre el porter costa-riqueny, però molt tímids, de Salva Sevilla i un u contra u frustrat de Gerard Moreno.

Poc per desestabilitzar al Madrid, que necessitava res i menys per fer mal. Concretament, tres passis. Un de Modric a Bale, un altre del gal·lès a Ronaldo i un altre del lusità a Benzema.

El resultat, el 0-4 que el portuguès ha cedit en safata al francès en el 29. Els locals gaudien d'alguna contra innòcua, sense interrompre el monòleg. Caicedo ha signat una fuetada des de la frontal que ha impactat en Carvajal i Salva Sevilla ha reclamat penal per una falta que l'àrbitre ha considerat fora de l'àrea.

Això ha estat tot per part de l'Espanyol. Molt poc. Al Madrid, pel seu costat, li sobrava pólvora: Benzema ha enviat la pilota al pal en el 44. Els catalans confiaven a millorar la seva actuació en la represa. Han arrencat bé, amb una carrera en solitari de Caicedo, sense fruits. El rival estava més plantat enrere, però ha amenaçat de nou.

L'efectivitat dels de Benítez era escandalosa. Cristiano Ronaldo ha celebrat la seva quarta diana de la tarda després d'un contraatac, en el minut 62, després d'un passi de Bale. Els futbolistes blanc-i-blaus protestaven unes mans de Marcelo dins de l'àrea després d'una acció de Montañés. L'àrbitre ha raonat la seva decisió.

No podien sorprendre Navas. Encara que Gerard, de cap, ha obligat a lluir-se al porter i Salva Sevilla ha fallat el rebuig. No hi havia forma de maquillar el 0-5. Com tampoc trobaven la clau per capturar a Ronaldo. Un altre gol més del lusità, el cinquè, en el 80, amb assistència de Lucas Vázquez, ex-blanc-i-blau. Així ha acabat el festival de CR7 que encara podia haver marcat un nou gol a poc del final.

Fitxa tècnica:

0 - RCD Espanyol: Pau López; Arbilla, Álvaro, Ciani (Montañés, min.46), Duarte, Víctor Álvarez; Javi López (Cañas, min.46), Salva Sevilla, Víctor Sánchez (Joan Jordán, min.64); Gerard Moreno i Felipe Caicedo.

6 - Reial Madrid: Keylor Navas; Carvajal, Pepe, Sergio Ramos (Varane, min.74), Marcelo; Casemiro, Modric (Kovacic, min.56); Isco, Bale, Cristiano Ronaldo i Benzema (Lucas Vázquez, min.65).

Gols: 0-1, min.7: Cristiano Ronaldo; 0-2, min.17: Cristiano Ronaldo, de penal; 0-3, min.20: Cristiano Ronaldo; 0-4, min.29: Benzema; 0-5, min.62: Cristiano Ronaldo; 0-6, min.80: Cristiano Ronaldo.

Àrbitre: Vicandi Garrido (col·legi basc). Ha amonestat Álvaro (min.16), Benzema (min.35), Cañas (min.66) i Kovacic (min.68).

Incidències: partit corresponent a la tercera jornada de la Lliga BBVA disputat al Power8 Stadium davant 32.155 espectadors.