L'Espanyol espera trencar la bona ratxa de resultats del Reial Madrid al seu estadi i, vuit cursos després de la victòria de la temporada 2007/08, vol guanyar i donar una bona imatge en un partit que pot servir per reivindicar-se i guanyar crèdit després de gua?nyar el Getafe i perdre contra el Vila-real. L'entrenador Sergio González no podrà comptar amb els centrecampistes Burgui i Marco Asensio, tots dos cedits pel Reial Madrid aquesta temporada. Si juguessin, l'Espanyol hauria de pagar una indemnització, opció que no es planteja. Tampoc no hi serà el central xilè Enzo Roco, amb permís per viatjar al seu país per assumptes personals.

Pel que fa al Reial Madrid, Rafa Benítez afrontarà el repte de superar l'Espanyol amb les baixes del brasiler Danilo i del colombià James Rodríguez. Cornellà-el Prat es presenta com una oportunitat per al Reial Madrid, que desitja sumar la seva segona victòria consecutiva en Lliga després de golejar 5-0 el Betis fa dues setmanes. Després d'una crisi golejadora a la pretemporada que es va estendre a la primera jornada (0-0 a El Molinón contra l'Sporting), els homes de Benítez van recuperar l'olfacte per aconseguir la seva primera victòria.

La proximitat de l'estrena a la Lliga de Campions (dimarts que ve contra el Xakhtar Donetsk) i la càrrega de viatges i minuts de molts internacionals, podria provocar més canvis a l'onze inicial del Reial Madrid, que amb les de Danilo i James, ha patit sis lesions des que va començar la pretemporada el 12 de juliol.

D'altra banda, el club homenatjarà moments abans del partit l'exdavanter Raúl Tamudo, que dissabte passat va anunciar la seva retirada del futbol professional. L'entitat catalana li lliurarà la insígnia d'or i brillants, la màxima distinció que atorga l'Espanyol.