La irrupció de l'argentí Leo Messi en l'última mitja hora va solucionar tres punts més per al Barcelona, guanyador per l'enèsim gol definitiu de la seva estrella contra l'Atlètic de Madrid, que havia aguantat fins aquell, arribant a anar per davant en el marcador durant quatre minuts, però derrocat pel talent blaugrana.

Perquè no només va ser el gol de Messi, l'encert que va decidir la victòria del conjunt visitant al Vicente Calderón, sinó que també n'hi va haver un altre formidable de falta directa del brasiler Neymar, que igualava el 1-0 de Fernando Torres, i molta possessió del Barça sense els que el triomf no hauria estat possible. I molt menys sense Messi, la primera notícia del partit per la seva suplència. No es va entrenar divendres, a la seva tornara de la selecció, per la seva segona paternitat i va començar a la banqueta. La segona, molt més previsible, va ser la posada en escena de tots dos equips. Sense sorpreses: la pilota del Barcelona i el contraatac de l'Atlètic.

Entre tanta possessió, combinació i precisió del Barcelona, i la conseqüent exigència física per a l'Atlètic, no hi havia opcions per explotar la velocitat per al conjunt blanc-, empès cap a la seva àrea pel control blaugrana, en molts moments incontestable, i pressionat quan havia de sortir a l'atac, quan necessitava córrer ràpid cap endavant sense aturar-se a res més.

Despré del descans, l'Atlètic va pujar les seves línies i va arribar la reclamació d'un penal per mà de Mascherano abans de clavar un cop al duel amb l'1-0 al minut 51. Una definició perfecta de Fernando Torres amb una passada igual de perfecte de Tiago per trobar l'únic desajust defensiu rival fins aleshores.

Un avantatge fugaç, reequilibrada quatre minuts després amb un espectacular llançament de falta de Neymar per execució, potència, col·locació a l'escaire i resultat, però un nou aire al duel, més igualat i, instants després, ja amb Messi sobre la gespa. Va entrar a l'hora de partit, encara amb el guanyador per definir-se.

Molt de temps per a un futbolista com ell, que poc després va donar una passada magnífica a Neymar, el gol el va evitar Godín gairebé sota pals amb la mà. Cada vegada que Messi va agafar la pilota va causar agitació en l'àrea de l'Atlètic i que, un quart hora després d'entrar al camp, va decidir el partit a la seva manera: com un futbolista imparable. En un parell de metres va llançar una paret amb Luis Suárez i la va culminar amb la subtilesa i l'enginy d'un jugador formidable, un cop més definitiu contra l'Atlètic, desfondat, enderrocat i doblegat en el minut 77, precisament quan se sentia més dins de un duel que havia manejat durant molts minuts el futbol blaugrana.

Lesió de Vermaelen

La mala sort va castigar ahir de nou a Thomas Vermaelen, just quan el belga vivia el seu millor moment com a jugador del Barça. Una lesió muscular el va obligar a deixar el camp al minut 24 partit i va ser rellevat per Mathieu.