L'Eurolliga és llaminera. I també molt dura. Si algú tenia encara dubtes sobre les dificultats que es trobarà enguany l'Spar Citylift Girona a l'Eurolliga el partit d'ahir a Platja d'Aro va servir per anar-los desterrant. És cert que es fa complicat treure conclusions dels partits de pretemporada, amb molta càrrega de treball a les cames, i que a les gironines els faltaven dues jugadores importants (Chelsea Gray i Anna Carbó, amb molèsties en un genoll). Però tampoc es pot amagar sota l'estora que l'Ekaterinburg va guanyar de quaranta punts (44-84 ) sense tenir sobre la pista cinc de les seves jugadores de més renom. Diana Taurasi, Britney Griner i Sancho Lyttlet encara no s'han incorporat; mentre que Alba Torrens i Deeana Nolan sí que eren ahir a Platja dAro però no van jugar per diferents problemes físics. Amb l'Ekaterinburg al complet, els dos partits contra l'equip rus a l'Eurolliga seran un espectacle per al públic de Girona però també poden acabar sent un petit suplici per a les jugadores de Miguel Ángel Ortega.

Encara que comparteixin grup a l'Eurolliga, entre l'Ekaterinburg, un equip que viatja per Europa amb vols xàrters i té un pressupost que voldrien molts equips de l'ACB, i l'Spar Citylift Girona hi ha un petit món. El que va d'un bloc pensat per guanyar l'Eurolliga i un altre que hi debutarà. Els detalls de la francesa Sandrine Gruda, la feina a sota de l'altíssima Vieru i la facilitat per anotar de fora de la bateria de russes amb què el tècnic Olaf Lange comptarà enguany a la banqueta va ser suficient perquè l'Ekaterinburg s'emportés el partit simplement deixant que els minuts de desgast s'acumulessin a les peces clau gironines. Mentre Miguel Àngel Ortega mantenia el cinc inicial en pista, i aquestes estaven més o menys fresques, l'Uni podia més o menys competir, però sense Carbó i Gray la rotació es quedava massa curta perquè el bon fer d'Artemis Spanou i d'Adrijana Knezevic pogués tenir continuïtat. Un triple d'Arteixina, una de les russes més veteranes, va obrir el primer forat a l'inici del segon quart (15-24) i a partir d'allà tot va anar costa avall per l'Ekaterinburg. Un parell de triples consecutius de Jordana i Kuktiene van impedir que el forat fos un autèntic esvoranc ja pocs abans del descans (26-39), però amb Gruda i Vieru dominant a dins i Cherpanova veient la cistella immensa des de fora aviat es van acabar les forces de l'Uni.

En els dos últims quarts, les gironines només van poder anotar 8 i 9 punts i van deixar que les diferències s'enfilessin primer fins als trenta punts i, poc després, fins a la quarantena. Més enllà de la consciència de la superioritat russa, l'Spar Citylift Girona també va marxar ahir de Platja d'Aro evidenciant que Spanou (11 punts) i Knezevic (13) seran jugadores importants aquesta temporada i que, sigui qui sigui el rival, Miguel Ángel Ortega no permetrà que les seves jugadores s'amaguin o abaixin els braços. Ahir, quaranta minuts pressionant tota la pista contra la potent versió B de l'Ekaterinburg.