Fabio Aru, enfundat en la bandera de Sardenya, va escoltar l'himne italià al podi de la plaça de Cibeles, a Madrid. Aru, que va convertir-se en el guanyador de la Vuelta a Espanya, agafant les regnes d'un Astana que va haver de patir la vergonya de l'expulsió de Vincenzo Nibali per deixar-se arrossegar per un cotxe, ho va fer sempre a l'atac. El ciclista italià, de 25 anys i en el tercer com a professional, ja va demostrar la seva classe en el passat Giro d'Itàlia posant les coses difícils a Alberto Contador i, en aquesta edició va saber aguantar molt bé a la contrarellotge i, gràcies a una bona estratègia d'equip es va poder enfundar el mallot vermell just abans d'arribar a Madrid.

L'enuig del Purito Rodríguez

Joaquim Purito Rodríguez va acabar la Vuelta en segona posició, després de poder tornar a posicions de podi en l'etapa de dissabte. Amb tot, el català no va acabar gaire satisfet, sobretot perquè, a l'última etapa, Alejandro Valverde li va prendre el mallot verd de la regularitat.

"Enfadat? És el que hi ha i és millor no pensar-hi. És el segon cop que m'ho fa i no em fa cap gràcia. Per mi l'últim dia de la Vuelta és de festa" va comentar al respecte.

Purito i Valverde es trobaran com a companys d'equip al Mundial i el català va comentar que "als Mundials passa el que passa".