El FC Barcelona debutarà demà a Roma a la Lliga de Campions (20:45 hores), partit al qual arriba com a líder de la Lliga espanyola i amb l'objectiu de reeditar la copa que va guanyar fa tres mesos a la final de Berlín contra el Juventus (3-1).

Amb cinc entorxats ja en el seu historial, el Barcelona posa rumb a un impossible fins ara: que l'equip guanyador de la Champions repeteixi títol a l'any següent.

En el seu debut, els blaugranes lluiran una nova samarreta, en estrenar un equipament blau elèctric que utilitzarà per als partits com a visitant.

En aquesta arrencada de torneig, l'entrenador blaugrana, Luis Enrique Martínez, torna a la que va ser casa seva fa unes temporades, quan va dirigir el Roma només un any.

L'equip romà, quart en el Calcio, va ser un dels oponents del Barcelona en la pretemporada, amb motiu del trofeu Joan Gamper, que es va emportar l'equip català (3-0), en un partit que res tindrà a veure amb el que es jugarà demà, el segon xoc oficial que enfronta tots dos a l'Olímpic.

De fet, Barça i Roma només s'han vist les cares en una ocasió, en el doble partit de la segona fase de la Lliga de Campions de la temporada 2001-02, amb victòria romana en el primer xoc (3-0) i empat (1-1) al Camp Nou.

En aquell grup, el Barcelona va acabar primer i va passar a quarts, i el Roma, tercer, no va superar la ronda.

L'esperat debut de la present Lliga de Campions posa el Barcelona a la pista just en el seu millor moment, que ve avalat per un gran partit al Vicente Calderón, on va mostrar un elevat nivell de joc i, malgrat no comptar amb Messi d'inici (va ser pare per segona vegada), l'argentí es va incorporar en l'últim tram per marcar el gol de la victòria (1-2), de manera que el Barça va sortir de Madrid líder.

Precisament, Messi tornarà a un escenari on el 2009 va marcar un dels seus millors gols, el 2-0 que va sentenciar la final de la Lliga de Campions contra el Manchester United.

Si demà salta titular, l'argentí signarà el seu partit 100 a la Lliga de Campions (77 gols en 99 partits, amb 58 victòries).

El debut en aquesta competició va ser al desembre del 2004, en la derrota al camp del Xakhtar Donetsk (2-0).

Un altre dels jugadors que està en bona ona en el quadre blaugrana és Andrés Iniesta, que està signant unes actuacions estel·lars en aquest inici de temporada i és, juntament amb Messi, un dels jugadors més determinants.

Precisament, després de la marxa de Xavi, tots dos s'han quedat com els únics blaugrana amb quatre Champions en el seu historial, grup al qual s'uneix Gerard Piqué, que en té tres amb el Barça i una amb el Manchester United (2008).

Piqué, sancionat a la Lliga amb quatre partits (complirà l'últim aquest cap de setmana), s'espera que sigui una de les novetats per al partit de demà respecte a les últimes alineacions, sobretot després de la lesió de Thomas Vermaelen.

El Barcelona trobarà un Roma que en aquest inici de temporada ha començat amb bon peu, però sense brillar massa doncs va empatar el seu primer partit i en les dues últimes victòries li va costar imposar-se, fins i tot contra el modest Frosinone, recent ascendit.

L'equip 'giallorosso' es presenta amb una davantera totalment renovada respecte a la temporada passada després de la marxa d'alguns dels seus titulars, i l'entrenador francès Rudy García posarà al camp el nou trident format per l'espanyol Iago Falque, el bosnià Edin Dzeko i l'egipci Salah.

El gallec, de 25 anys, qui va marcar dissabte el primer gol amb la seva nova samarreta, és el jugador que més ganes de 'vendetta' (revenja) tindrà després de vuit anys a la pedrera blaugrana, sense que se'l prengués massa en consideració, a més de les seves últimes revelacions dient que era madridista.

També respecte a Salah, la premsa italiana destaca que pot ser el dia del que anomenen exageradament el 'Messi egipci', ja que en aquests últims partits ha destacat per les seves qualitats.

També s'està revelant un fitxatge encertat en aquest Roma totalment renovat el porter polonès Wojcieh Szczesny, fins ara arquer de l'Arsenal, amb només dos gols encaixats.

García, que no ha donat descans als seus homes i després del partit de dissabte ja estava una altra vegada entrenant diumenge, no sembla que tingui dubtes respecte a l'esquema de joc i repetirà el seu 4-3-3, amb el trident fix des de principis de temporada.

No sembla que el tècnic francès vulgui comptar massa aquesta temporada amb l'històric capità 'giallorosso' Francesco Totti, que la setmana que ve complirà 39 anys i que també en aquesta ocasió començarà el partit a la banqueta.

Amb tota la plantilla a disposició, a excepció del bosnià Pjanic, Rudi García només ha d'aclarir el dubte sobre el lateral dret, on Alessandro Florenzi i el brasiler Maicon es juguen la plaça.

El que sembla que serà intocable per a tota la temporada és el jove lateral esquerrà procedent del Paris Saint Germain Lucas Digne, mentre que un consolidat centre del camp estarà format per Keita, De Rossi i el belga Nainggolan.

Al Roma se li travessa la Lliga de Campions i no ha aconseguit bons resultats en les seves últimes edicions, a més que des del març de 2009, en un partit contra l'Arsenal (1-0), no aconsegueix acabar imbatut el partit.

Com a entrenador del Roma, Rudi García només ha guanyat 3 dels 18 partits disputats i ha col·leccionat cinc empats i la resta, derrotes.

- Alineacions probables:

. Roma: Szczesny; Florenzi, Manolas, De Rossi, Digne; Vainqueur, Keita, Nainggolan; Salah, Dzeko i Iago Falque.

. Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Mascherano, Jordi Alba; Rakitic, Sergio Busquets, Iniesta; Messi, Luis Suárez i Neymar jr.

Àrbitre: Björn Kuipers (Holanda).

Estadi: Olímpic de Roma (72.700 aficionats).