En poc més de quatre dies l'Spar Citylift Uni Girona es jugarà els dos primers títols de la temporada, segurament, més il·lusionant de la història de l'entitat. Després de l'històric títol de Lliga Femenina del curs passat, l'Uni s'ha guanyat el pols ser considerat un dels rivals a batre aquest any i també el dret a disputar la Supercopa dimecres vinent a Fontajau. Abans, dissabte, i immerses de ple en la pretemporada, les jugadors de Miguel Ángel Ortega disputaran també a Fontajau la Lliga Catalana contra el Cadí la Seu. Des fa cinc anys, guanyar aquest títol s'ha convertit en un agradable costume per part de l'Uni que de manera consecutiva ha derrotat les lleidetanes des de l'any 2010. Ara bé, aquest any no serà fàcil repetir èxit malgrat sortir d'entrada amb el cartell de favorit per ser el vigent campió de Lliga. I és que tal i com assenyalava ahir Anna Carbó, La Seu compta amb el «petit avantatge» de dur dues setmanes més de pretemporada que les gironines. «Aquest estiu hem tingut forces incorporacions que han esta escalonades. Encara estem en formació i no som un equip fet», recorda. Tot i això, Carbó no renuncia a res i assumeix la pressió de ser les favorites. «I tant. Som les campiones i tenim pressió perquè volem ser també el millor equip del nostre país», destaca Carbó que considera que el partit serà «molt equilibrat».

Amb un equip també força renovat i sense jugadores estrangeres a la plantilla el Cadí La Seu ha confiat la banqueta a Joan Carles Pie. L'entrenador del Masnou destaca «la qualitat» de la plantilla de l'Spar Citylift i no considera tan rellevant que les gironines no duguin el mateix temps de preparació que el Cadí. «Nosaltres tenim emmarcat el partit a dins de l'estructura de la pretemporada però també tenim clar que no és un més i que competirem per guanyar-lo», diu Pie. En la mateixa línia la jugadora del Cadí La Seu, Anna Vilaró, reconeix que l'equip encara «amb moltes ganes el partit» i recorda que l'Uni Girona «segueix sent l'Uni Girona i és el vigent campió de Lliga Femenina, malgrat que només conservi tres jugadores de la temporada passada».

D'aconseguir el títol, l'Uni se situaria amb 6 a només de l'Universitari de Barcelona que n'acumula 7 i és el que més en té. L'any passat les gironines van superar el Cadí La Seu per 56-69. El partit de demà passat serà retransmès en directe per Esport3 (19.00).