La selecció espanyola de bàsquet s'enfronta aquest vespre (19.00,Telecinco) a Lituània en la final de l'Eurobasket, que se celebrarà a l'imponent Stade Pierre Mauroy de Lilla. Espanya, que es va desfer de l'equip amfitrió, França, i Lituània, que va passar a la final després d'imposar-se a Sèrbia, ja han quedat classificades per als Jocs de Rio, un dels principals objectius dels de Scariolo a l'hora d'afrontar el torneig. Un cop a la final, però, la lluita per l'or és imperativa.

La selecció de Scariolo, que ha anat de menys a més al llarg del campionat, després de perdre en l'estrena davant Sèrbia i en la tercera jornada de la fase prèvia davant Itàlia, va ser capaç de vèncer, a Berlín, l'Alemanya de Dirk Nowitzki i aconseguir classificar-se per als vuitens pels pèls.

Davant Polònia, els de Scariolo van guanyar sense patir tant com davant els alemanys, però tampoc van practicar un bàsquet com el que esperava la seva afició. Però l'eliminatòria de quarts, davant una Grècia que arribava invicta, va suposar un pas endavant dels grup de Gasol, que va adjudicar-se un bon triomf que obria totes les portes a la selecció.

La semifinal, davant els amfitrions, França, que en l'últim Mundial havia enviat Espanya a casa als quarts, en la derrota més dolorosa d'aquesta generació de jugadors, ja que el Campionat del Món es jugava a Madrid, sembava un escull insalvable, sobretot veient l'estat de forma en què arribava un i altre equip. Però novament, tot i les adversitats, la selecció va tornar a brillar, estirada per l'immens partit de Pau Gasol, autèntica estrella -una vegada més- de la selecció i, davant 27.000 espectadors va aconseguir el més difícil, tombar els amfitrions i colar-se a una final que, veient la fase de grups, semblava una fita molt llunyana.

Aquest vespre, a les set, davant gairebé 27.000 espectadors que ompliran a vessar l'estadi Pierre Mauroy de Lilla, Lituània espera la selecció per disputar-se els dos primers llocs i convertir-se en el conjunt a batre en el continent. Els lituans, encapçalats pel fort pívot Valanciunas, formen una gran selecció que també ha hagut de passar per un camí difícil, desfent-se d'Itàlia als quarts i de Sèrbia, la principal candidata, a les semifinals, no seran uns rivals fàcils i la selecció espanyola cauria en un greu error si la menystingués.