S'esperava una bona actuació de Ferrari al circuit de Yas Marina. El traçat urbà de Singapur s'adapta molt més que qualsevol altre a les bales vermelles. Vettel va fer bones les expectatives i es va lluir amb una volta imperial que li permetrà sortir des del davant de tot. També s'esperava una bona actuació dels Red Bull, però potser semblava agoserat equiparar-los als grans dominadors del Mundial, els Mercedes. Res més lluny de la realitat. Un enorme Daniel Ricciardo va situar-se en una sorprenent segona posició, i el seu company d'equip, el rus Kvyiat, a la quarta. Entre ells, l'altre Ferrari, el de Kimi Raikkonen.

Això deixa al favorit per gua?nyar el títol d'aquesta temporada, Lewis Hamilton en una estranya cinquena posició. Just davant del seu rival i company d'equip, Nico Rosberg. Aquesta és segurament l'única bona notícia per l'anglès de Mercedes, perquè les prestacions de Vettel són molt superiors i es veu com a clar favorit a la victòria avui al circuit asiàtic. Un Vettel que és a 74 punts de Hamilton, per tant l'avantatge de l'anglès fa impensable una possible remuntada del de Ferrari. Però el subcampionat sí que està a l'abast de l'alemany. Rosberg i Vettel estan separats per 21 punts amb 7 grans premis per disputar-se. La d'avui és una bona oportunitat per l'alemany per poder retallar diferències. Qui també està satisfet és Fernando Alonso. Malgrat no haver pogut entrar entre els 10 primers l'asturià surt dotzè, això sí després que una bandera groga frustrés l'últim intent de volta ràpida. Alonso però ha mostrat que s'adapta bé al traçat del Yas Marina i dóna la sensació que demà engreixarà el seu marcador de punts. La sortida serà clau en un circuit que no permet avançaments. Carlos Sainz arrencarà catorzè.

Red Bull pot marxar

La sorpresa del dia la va donar Red Bull a través del seu màxim dirigent, Dietrich Mateschitz. El cap de l'escuderia austríaca va amenaçar amb la retirada de la competició el pròxim any si no se'ls hi proporciona un motor en condicions, per poder lluitar contra Ferrari i Mercedes.