L'alemany Sebastian Vettel (Ferrari), quatre vegades campió del món de Fórmula 1, va guanyar ahir el Gran Premi de Singapur, la tretzena cursa del Mundial, en la que van abandonar el líder, el britànic Lewis Hamilton (Mercedes) i l'asturià Fernando Alonso (McLaren).

Vettel va aconseguir la seva tercera victòria de l'any, la quarta a Singapur després de guanyar al Circuit de Marina Bay per davant de l'australià Daniel Ricciardo (Red Bull) i del seu company a Ferrari, el finlandès Kimi Raikkonen, que va ser tercer.

Tot i que Hamilton es va veure obligat a abandonar per problemes al motor, segueix una setmana més líder del Mundial, amb 252 punts, 41 més que el seu company i rival alemany Nico Rosberg, que va acabar quart a Singapur, i amb 49 d'avantatge sobre Vettel. D'aquesta manera, amb l'abandonament de Lewis Hamilton, la quarta posició de Roberg i la victòria sense massa oposició de Sebastian Vettel ahir a Singapur, el Mundial veu com torna l'emoció. Vettel va presentar ahir la seva candidatura, i va deixar clar per si algú encara no ho tenia clar que també voldrà dir-hi la seva fins que tingui opcions matemàtiques per fer-se amb el seu cinquè títol de Fórmula 1. A més, el quatre vegades campió del món, es qui a dia d'avui té menys a perdre dels tres únics candidats a fer-se amb el Mundial 2015. I tampoc es pot oblidar que quan arriba l'hora de la veritat del Mundial, el tram final de la temporada, sembla que Mercedes no passa pel seu millor moment.

Per la seva part, el finlandès Valtteri Bottas (Williams) va ser cinquè a Marina Bay, per davant del rus Daniil Kvyat (Red Bull), en una carrera en què el mexicà Sergio Pérez (Force Índia) va acabar setè. El debutant Carlos Sainz (Toro Rosso) va finalitzar la seva mala ratxa i va tornar als punts, en acabar novè, per darrere del seu company d'escuderia, l'holandès Max Verstappen. També va puntuar el brasiler Felipe Nasr (Sauber), que va acabar en desena posició.

Poc abans de l'equador d'una carrera prevista a 61 voltes, Hamilton va començar a perdre potència i amb això, la possibilitat de recuperar llocs, baixant fins al vuitè lloc, només dos per davant d'Alonso, que ja rodava en punts. Però, quan Vettel liderava davant de Ricciardo, amb Kimi tercer, Rosberg quart i Kvyat cinquè, els dos dobles campions mundials van abandonar. L'anglès, per primera vegada aquest any. El d'Oviedo, la setena.

Després de la retirada d'un altre cotxe de seguretat, a causa de la sorprenent entrada en pista d'un espontani, els Toro Rosso van començar a veure la llum. Verstappen, que havia remuntat des del darrere del tot, era vuitè, davant de Carlos i per darrere de Sergio Pérez, que va mantenir el seu bon to de les últimes carreres. A Singapur no va córrer l'altre espanyol, Roberto Merhi, substituït en Manor pel nord-americà Alexander Rossi, que va acabar catorzè, per davant del seu company anglès Will Stevens.

La propera prova serà al Japó, més concretament al Circuit de Suzuka, aquest mateix diumenge 27 de setembre, on es disputarà la catorzena de les dinou carreres del Mundial. Després vindrà Rússia, Estats Units, Mèxic i Brasil. La temporada acabarà el 29 de novembre a Abu Dhabi.