El Barcelona afronta com a líder la visita a Vigo (20.00, Canal+ Lliga) on es trobarà un Celta que no només aspira a treure-li la pilota, sinó a discutir-li la primera posició, ja que tots dos només estan separats per dos punts dalt de la taula. El Barcelona recupera Gerard Piqué, després d'haver complert el central quatre partits de sanció, i la seva entrada potser enviï de nou a la banqueta un Marc Bartra que va protagonitzar una bona actuació diumenge contra el Llevant (4-1).

El conjunt blaugrana necessita jugadors de toc enrere més que mai per poder treure amb criteri i autoritat la pilota davant el que li espera, atès que el Celta serà un equip que pressionarà ja en la sortida per poder sotmetre els blaugranes al seu camp, i frenar també al trident local de dalt, amb Nolito, Orellana i Iago Aspas. Per això, s'espera una línia de quatre amb Alves, Piqué, Mascherano i Alba, que també tornaria al lateral esquerre després d'un partit de descans. D'aquesta forma, no estranyaria si Luis Enrique aposta pel seu equip de gala per a aquest partit, per l'exigència del rival i pels riscos que entranya, després de ser el Celta un dels equips que més dificultats li va posar la temporada passada, i tornar a les rotacions el pròxim dissabte al Camp Nou contra el Las Palmas.

Per la seva part, el conjunt de Vigo afronta el duel amb la baixa del lateral Jonny, expulsat en l'últim partit. El seu lloc serà ocupat per l'exblaugrana Carles Planas. La seva entrada i la del banyolí Fontàs, un altre exbarcelonista, una vegada s'ha recuperat de la tendinitis que va patir la setmana passada, serien les dues novetats en l'onze gallec. No es preveuen més canvis en l'alineació inicial, la mateixa en què el tècnic argentí ha confiat des que va començar el campionat, amb l'excepció del canvi de Sergio pel lesionat Rubén Blanco a la porteria després de la lesió d'aquest en la primera jornada.

Berizzo no acostuma a realitzar rotacions i tampoc les farà avui: Hugo Mallo jugarà en el lateral dret, Cabral i Fontàs com a centrals; Wass i August repetiran en el doble pivot, amb Orellana i Nolito a les bandes, el Tucu Hernández com a mitja punta i Aspas com a davanter centre.

El partit tindrà el morbo de veure Nolito enfrontant-se al que va poder ser el seu equip aquest estiu, i servirà per calibrar l'empipament d'un sector del celtisme amb alguns dels seus jugadors, especialment amb l'internacional xilè Tucu Hernández, al qual van xiular en l'últim partit a Vigo.

Rafinha, operat amb èxit

El jugador brasiler va ser operat amb èxit ahir per reparar el trencament de lligaments del seu genoll dret i estarà de baixa durant uns sis mesos. Dimecres passat, el jugador va rebre una forta entrada per darrere del belga Radja Nainggolan, just un minut després de saltar al camp per substituir a Ivan Rakitic, en el primer partit de la Lliga de Campions entre el Roma i el Barça (1-1).

A causa de l'entrada, el jugador es va trencar el lligament encreuat del genoll dret, pel que ahir va ser intervingut pel doctor Ramon Cugat, encara que també va ser present en la intervenció el metge barcelonista Ricard Purna. El doctor Cugat va pronosticar que el jugador trigarà uns sis mesos a recuperar-se, fet que li faria perdre's pràcticament tota la temporada.