Ahir al matí, Miguel Àngel Ortega dirigia el seu segon entrenament amb la plantilla al complet d'ençà que va aterrar a Girona per fer-se càrrec del campió de Lliga. Aquest renovat Spar Citylift Girona, a banda del canvi de tècnic només queden tres jugadores del curs passat, va pagar l'endarreriment en la preparació amb una dura derrota contra el Cadí dissabte passat a la Lliga Catalana i avui, amb l'única novetat de Chelsea Gray, rep el Perfumerías Avenida a la Supercopa a Fontajau (20.15) en una repetició de la darrera final de Lliga Femenina-1 que sembla aviat, massa aviat, per a les gironines.

«És clar que volem guanyar des del principi i, per descomptat, que afrontem el partit amb la màxima ambició, però estem en un procés de construcció del nostre joc i no canviaré la meva filosofia d'anar pas a pas en la preparació de l'equip», explica l'entrenador de les gironines que, més enllà de les solucions en atac estàtic que pot oferir una anotadora de talent com la corpulent Chelsea Gray, pot esperar millores gràcies a l'arribada de la nord-americana només pel fet que amb ella el tècnic de l'Hospitalet ha pogut fer en els dos últims dies, per primer cop aquesta pretemporada, treball tàctic de cinc contra cinc.

Un pas endavant en la qualitat de les sessions que, afegit a la mateixa aportació de Gray i la millor física d'Anna Carbó, han de servir perquè l'Spar Citylift Girona intenti millorar una mica aquest vespre la seva imatge de dissabte quan mai va tenir opcions reals de guanyar el Cadí jugant amb poques idees en atac, afegint aquí uns percentatges molt baixos, i fent sempre la sensació de, físicament, no poder atrapar gairebé res en defensa. El treball al darrere és clau per a Miguel Àngel Ortega i, de fet, no parar de repetir a les seves jugadores que vol un equip molt intens al defensa i, també, fort en el joc interior on avui Pikciute, Paris, Spanou i Kuktiene tindran una prova de foc contra unes interiors molt diferents de les del Caídí. I és que si dissabte Gil i Abalde, dues pivots molt mòbils, les varen fer anar de corcoll jugant de cara a cistella avui l'exUni Vanessa Gidden i la impactant Astou Ndour les collaran fort a mig metre de la cistella. Amb els dos fitxatges exteriors, les nord-americanes Liston i Gemelos, encara a la WNBA, el joc interior del Perfumerías Avenida és ara el gran punt fort de l'equip d'Albert Miranda atès que, a més de Gidden i Ndour el tècnic compta amb Vanessa Ble, també ex-Uni, i l'altíssima letona Krstine Vitola.

Una bateria interior que, de moment i només per l'absència de Liston i Gemelos, és més llarga que l'exterior on, però, destaquen el talent de la recuperada, després d'anys a Rússia, base Sílvia Domínguez i d'una romanesa, Gabriela Marginean, molt contrastada a l'Eurolliga. I, com que a Salamanca els diners no falten, el Perfumerías Avenida ha pogut fitxar la croata Ana Lelas per anar esperant Liston i Gemelos.