La Lliga inclou la venda centralitzada dels drets de televisió als estatuts

Només el R. Madrid hi va votar en contra

24.09.2015 | 16:42
Una imatge de l´assemblea de la Lliga celebrada aquest matí a Madrid

L'Assemblea de la Lliga de Futbol Professional (LFP) ha aprovat avui la incorporació en els seus estatuts del Reial Decret Llei que regula la venda centralitzada dels drets audiovisuals i el repartiment dels ingressos, amb l'únic vot en contra del Reial Madrid.

El president de la LFP, Javier Tebas, ha explicat que aquest punt ha tingut el suport d'una «majoria important», 38,9 vots a favor, quatre abstencions i el vot en contra del Reial Madrid, que pot recórrer si ho considera oportú.

«El Reial Madrid pot recórrer les decisions que es prenen si considera que s'infringeix algun dret, pot acudir als tribunals. No és estrany que es vagi a un tribunal, l'important és que es puguin exerceixin els drets sense que hi hagi una amenaça de una federació, la UEFA o la FIFA. Això demostra la maduresa de les institucions», ha comentat.

Tebas va assegurar que la incorporació als Estatuts de la LFP de la venda centralitzada, «establint tots els criteris idèntics al Reial decret» aprovat el passat 30 d'abril, no la considera «com una victòria personal». «Era la voluntat de la gran majoria dels clubs que els estatuts ho reflectís. El Reial Decret ha marcat el camí i sempre amb respecte a la llei, crec que és bo», ha explicat.

El Reial Decret Llei estableix que els clubs professionals es repartiran el 92% dels ingressos procedents dels drets de televisió i s'assignarà un 1,5% per als esportistes d'alt nivell i el futbol no professional.

Dins dels clubs professionals, el 90% serà per als de Primera divisió i el 10% per als de Segona.

Una part important d'aquests ingressos es repartirà a parts iguals i la resta d'acord a criteris esportius i implantació social.

El Girona ha estat representat pel director general i president del Consell d'Administració Ignasi Mas-Bagà, mentre que la presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó, va ser l'encarregada de viatjar en nom del conjunt blaugrana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema