El pilot gironí de Suzuki Maverick Viñales va viure ahir dimecres «una de les millors experiències» de la seva vida, pujant a un avió de combat F-18 de la Base Aèria de Saragossa, amb el qual ha passat de l'asfalt del circuit de MotorLand, on competirà diumenge que ve a MotoGP, al cel d'Aragó. Viñales va volar a bord d'un F-18 biplaça, que s'utilitza per a la instrucció de vol i que va ser pilotat pel capità Javier Barcala, de l'Ala 15, que compta amb 37 avions d'aquest tipus a la capital aragonesa.

Viñales, que es diu Maverick de nom pel fervor que sentia el seu pare, Ángel, pel protagonista de la pel·lícula Top Gun, protagonitzada per Tom Cruise, i en el qual interpretava el paper d'un pilot de combat, va poder fer realitat una altra de les seves passions en pujar a un caça de l'exèrcit espanyol que és capaç de volar a 1,6 vegades la velocitat del so (en el cas de l'avió on es va enfilar ahir), però que en els aparells per a un sol pilot arriba fins 1,8, és a dir, uns 2.000 quilòmetres per hora.

Maverick Viñales va explicar a peu d'escaleta, just després de baixar de l'avió, que el vol havia estat «increïble», sobretot quan van fer «posicions de combat». «És una experiència que has de sentir-la, perquè amb la MotoGP no ho aconsegueixes, i avui m'he divertit moltíssim», va assegurar el pilot empordanès.

Maverick va voler agrair «a tothom» que va fer possible que pogués pujar a un F-18, perquè va ressaltar que és «una experiència única» i, referent a això, va apuntar que ahir sí que s'havia sentit «com a Top Gun». «He vist el circuit de MotorLand Aragó i hem donat força voltes mirant-ho tot. Un cop allà dalt es veu tot molt clar. M'he divertit moltíssim i es nota que l'aparell té potència», ha explicat el pilot de Roses.

Viñales va reconèixer que s'havia marejat una mica a causa de la forta acceleració que és capaç de fer l'avió; i va afegir que havia sentit una sensació «especial» quan es va quedar «aixafat» al seient en un dels moments del vol quan realitzaven una ascensió vertical.

Igualment, va subratllar l'instant en què el capità Barcala va fer una maniobra de girs de «bóta», sobre l'eix de l'avió: «Estava esperant aquest instant», va exclamar el pilot de Suzuki. Fins i tot Maverick Viñales va poder manejar durant alguns moments el caça, i va explicar que «empeny, encara que no doni la sensació de tanta velocitat». El capità Javier Barcala va comentar, per la seva banda, que el vol havia estat «espectacular», ja que Maverick és molt aficionat al món de l'aviació; i especialment la de combat i que s'ho havien passat «genial». «I per la nostra part, tot el que sigui promocionar qualsevol esdeveniment de la regió o del país com pot ser la prova de MotoGP ens fa estar encantats», va afegir.

Barcala també va apuntar que si és la primera vegada que algú puja en un caça es produeixen nervis «lògics» pel desconeixement del que passarà. «Anava (Viñales) una mica nerviós i callat, però després, quan s'ha tancat la cúpula i ja estàvem els dos sols hem començat a parlar, m'ha demanat coses i s'ha relaxat molt», va revelar el pilot. El militar va indicar que havien volat fins a Alcanyís, on es troba MotorLand Aragó, i que havien vist el circuit des de dalt. «Ha vist com ho estan preparant tot i, després, hem fet una simulació d'un combat aeri, una demostració. Quan hem acabat hem tornat a la Base i m'ha repetit mil vegades que ha estat la major experiència de la seva vida», va sentenciar.