El pilot britànic Lewis Hamilton (Mercedes), líder del Mundial de Fórmula 1, va guanyar el Gran Premi de Japó en el circuit de Suzuka i es va aconseguir la seva vuitena victòria de la temporada, la número 41 de la seva carrera esportiva, igualant a una llegenda com Ayrton Senna.

Hamilton va recórrer les 53 voltes al traçat nipó en 1h 28:06.508 prenent el liderat des de la sortida en avançar al seu company alemany Nico Rosberg, i va aconseguir igualar amb 41 victòries a l'ídol brasiler -mort per un accident en el Gran Premi d'Itàlia de 1994-, just després que el superés a Singapur l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari), que es va anotar la setmana passada la victòria 42 en un parèntesi en el domini de Mercedes.

Hamilton, Rosberg i Vettel van ocupar per aquest ordre les posicions de podi, seguits pel finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari), quart, el seu compatriota Valtteri Bottas (Williams) i l'alemany Nico Hülkenberg (Force Índia), que va ser sisè malgrat sortir amb penalització.

Van tancar la zona de punts el francès Romain Grosjean (Lotus), el seu company veneçolà Pastor Maldonado, l'holandès Max Verstappen (Toro Rosso) i el seu company espanyol Carlos Sainz, que va ser desè i va sumar punts per segona carrera consecutiva. Just darrere, a la vora dels punts, va acabar l'espanyol Fernando Alonso (McLaren), que va ser onzè.