El Barcelona es va sobreposar al cop de dimecres al camp del Celta i va salvar a mig gas el seu duel contra Las Palmas, en què Suárez va aparèixer amb dos gols, davant l'absència de Messi, que va caurelesionat en l'arrencada del partit. Una lesió, la de l'astre argentí, que va acabar entelant la victòria i, fins i tot, l'empat del Madrid a casa contra el Màlaga, perquè l'afició blaugrana ja sap que l'equip haurà de caminar tot sol, sense el seu referent, durant dos mesos.

El partit se li va complicar molt aviat al Barcelona, i no per encaixar cap gol, sinó per una acció en què Messi estava a punt de rematar la pilota davant Javi Varas, va topar amb la cama de Bigas i va caure lesionat. L'astre argentí no va poder seguir el partit i va haver de ser ?subs?tituït per Munir. La primera acció ofensiva després de la marxa de l'astre podria haver acabat en gol, però la passada de Munir per la banda dreta va ser molt defectuosa perquè la rematés Luis Suárez, que entrava sol pel centre. A partir del minut 20, el Las Palmas va despertar i va ser més valent. Una gran acció d'Araujo, després d'una bona passada de Viera, va deixar el 10 davant Piqué, però el seu xut va anar a les mans de Ter Stegen.

L'acció del Las Palmas va ser el preludi del gol del Barça, que va arribar després d'un cop de taló de Munir amb el qual va habilitar Sergi Roberto, que va fer una centrada per Luis Suárez, que entre els dos centrals va guanyar el salt i de cap va marcar el primer gol del partit. Una altra vegada Suárez la tenia al minut 33, però la centrada d'un desafortunat Neymar va ser impossible per la rematada de l'uruguaià.

En una sortida ràpida del Las Palmas, Roque Mesa va armar un vertiginós contraatac, que acabava amb la pilota als peus de Viera, però Ter Stegen va tornar a atrapar amb una bona estirada. Araujo, al minut 40, ho va intentar també després d'una de les grans jugades de la primera part, però el seu xut va sortir per sobre el travesser de la porteria blaugrana. El partit arribava al descans amb el Barça guanyant per la mínima i estadi, jugadors, cos tècnic i tot l'aficionat blaugrana pendent de l'estat físic de Leo Messi, que ja estava camí de l'hospital.

El Barça va encarar el partit als pocs minuts d'arrencar la segona part, en una passada llarga de Neymar a Munir, que amb pausa va col·locar una centrada planera cap a Busquets, que la va deixar passar molt intel·ligentment cap a Suárez, que pràcticament a plaer va rematar amb la cama dreta per situar el 2 a 0 al marcador. Amb aquest gol el partit pel Barça va començar a fer baixada davant un rival que cada cop estava més mermat físicament.

Araujo, poc afortunat en atac, va tornar a tenir una ocasió al minut 12 de la segona part, amb un xut duríssim des de la banda esquerra, en què Ter Stegen va tenir una nova intervenció. Cada vegada que el porter alemany del Barça feia una aturada, era reconegut entre aplaudiments per part de la parròquia blaugrana, després de ser discutit els últims dies a causa dels gols encaixats per l'equip.

A l'altre porteria, Javi Varas aturava un mà a mà amb Neymar, en què el brasiler no va estar encertat per pujar el tercer gol al marcador, en una oportunitat clara. La tarda desafortunada del brasiler va fer-se encara més evident al minut 61, en un penal per mà d'Alcaraz en una acció de Luis Suárez. Com Messi va fer fa una setmana contra el Llevant, Neymar també va fallar des dels onze metres, en enviar alta la pilota per sobre el travesser, en una acció pràcticament calcada a la de l'argentí fa una setmana i a la mateixa porteria. Al minut 70, en una altra clara acció, Neymar va tornar a fallar amb un xut amb l'esquerra. L'ovació de la tarda assolellada al Camp Nou se la va emportar pocs minuts abans el veterà Valerón, quan va entrar al camp per Roque Mesa, per jugar els últims vint minuts de partit.

El Las Palmas podia haver donat un ensurt a un Barça de mínims, de to baix, en una pilota que es va trobar David Simón en trencar la defensa, però no va resoldre bé una acció clara de gol. Al final els canaris van aconseguir marcar el seu gol al minut 88 gràcies a Jonatan Viera, que va veure com el seu xut rebotava a les cames de Piqué i despistava totalment Ter Stegen. Quan faltaven poc més de dos minuts per al final, el Barça va veure's amenaçat, sense Messi, i va acabar demanant l'hora contra un rival que va buscar l'empat.