Si en la temporada passada els jugadors clau del Barcelona van eludir els problemes físics, una plaga de catorze lesions en els dos primers mesos i mig de competició del present curs està deixant en quadre l'equip entrenat per Luis Enrique. Des que el passat 13 de juliol la pretemporada va donar el tret de sortida, es comptabilitzen un total de nou absències per problemes musculars, a les quals s'han sumat dues lesions de genoll, una contusió, unes molèsties cervicals i unes galteres.

El desgast físic de la gira pels Estats Units i un inici de curs vertiginós amb la disputa de 16 partits -cinc amistosos i onze d'oficials- en 80 dies expliquen les múltiples molèsties musculars que està patint una plantilla curta a causa de la impossibilitat d'inscriure jugadors per la sanció de la FIFA. La infermeria la va estrenar Douglas Pereira, qui el passat 29 de juliol va patir un trencament de fibres al bíceps femoral.

Els isquiotibials de Jordi Alba es van esquerdar en el Trofeu Joan Gamper del passat 5 d'agost. Al lateral se li va diagnosticar una baixa de quinze dies i no va tornar fins a l'estrena de la lliga contra l'Athletic Club de Bilbao a San Mamés. Adriano va ser el següent a caure amb una pubàlgia abans de la tornada de la Supercopa d'Espanya i no va tornar a entrar en una convocatòria fins a la tercera jornada de Lliga al Vicente Calderón (12 de setembre). A això s'hi va sumar la baixa inesperada de Neymar, a qui unes galteres el van deixar lluny dels terrenys de joc durant quinze dies.

El primer partit de Lliga contra l'Athletic es va cobrar una altra víctima: Dani Alves va patir una lesió a l'adductor de la cama dreta que el va apartar dels terrenys de joc durant un mes. En la segona jornada de Lliga contra el Màlaga, el migcampista reconvertit llavors en lateral dret, Sergi Roberto, es va retirar també amb molèsties musculars, encara que el club no informés sobre l'abast de la seva lesió. Com que aquesta afectació va coincidir amb la parada de seleccions, el jugador de Reus es va recuperar a temps per estar disposició de Luis Enrique en la tercera jornada de Lliga contra l'Atlètic de Madrid.

Precisament, la setmana abans de visitar Madrid, el porter Claudio Bravo patia problemes musculars al soli de la cama dreta. El xilè, que ja s'exercita al mateix ritme que els seus companys, es troba en la fase final de la seva recuperació. Al Vicente Calderón, Thomas Vermaelen va reviure els fantasmes del curs passat en patir una lesió al soli de la cama dreta. El seu temps previst de baixa és de tres setmanes, per la qual cosa la seva reaparició podria produir-se després de la parada de seleccions que tindrà lloc després de la setena jornada de Lliga, que es disputa aquest cap de setmana.

Fins ahir a la nit contra el Bayer Leverkusen, quan Andrés Iniesta va notar una punxada al bíceps femoral, el Barcelona havia viscut una petita treva de quinze dies sense lesions musculars només trencada per altres molèsties d'Adriano que van emergir després de ?l'últim partit de Lliga. Això no obstant, les baixes per traumatismes van afectar Rafinha i Leo Messi. El primer es va trencar contra el Roma el lligament creuat anterior del genoll dret després d'una dura entrada de Radja Nainngolan. El brasiler estarà uns sis mesos de baixa; Messi es va trencar contra la UD Las Palmas el lligament col·lateral intern del genoll dret. Abans de la lesió de l'argentí, que estarà entre sis i vuit setmanes de baixa, també es van absentar per molèsties Jordi Alba (cervicals) i Sandro Ramírez (una contusió), encara que els dos jugadors van tornar contra el Bayer Leverkusen. L'últim a caure va ser Iniesta, contra els alemanys, que estarà un mes absent per una lesió muscular.