Mentre les jugadores nord-americanes s'entrenen des d'ahir a la tarda a Platja d'Aro i creix l'expectació per veure el duel de demà a Fontajau, el club preveu no quedar lluny dels 3.000 espectadors per seguir en directe l'Spar Citylift Girona-EUA (18:45), l'equip de Miguel Ángel Ortega juga avui a la Seu d'Urgell la segona jornada de lliga contra un Cadí que ja els va amargar la Lliga Catalana (19:45). "Contra La Seu és un partit important en què tenim ganes de fer-ho millor que l'últim partit, mentre que diumenge és una festa del bàsquet molt bonica per a tots els que hi participem o la vinguin a veure", explicava ahir Miguel Ángel Ortega. Per jugar contra Bird, Griner i companyia, el tècnic tindrà tres reforços de luxe: Jael Freixanet, Eva Bou i Èlia Ros, que rebran un homenatge del club, i jugaran uns minuts contra els EUA, com a integrants de l'equip campió de Lliga del curs passat i després d'apartar-se del bàsquet de primer nivell.

Un partit, el de les nord-americanes, que no arribarà fins demà diumenge perquè, primer, l'Spar Citylift Girona haurà d'afrontar avui la disputa de la segona jornada a la pista d'una Cadí la Seu (19:45, FEBTV) que ja va superar clarament l'equip de Miguel Àngel Ortega a la final de la Lliga Catalana de fa un parell de setmanes a Fontajau. "Esperem saber donar una millor resposta a La Seu del que ho vam fer aquell dia, anàvem molt perduts i ara hem entrenat una mica més, però no serà fàcil, perquè La Seu té un estil de joc molt complicat", deia Ortega, que continua amb molts problemes per entrenar el cinc per cinc ara que tot i haver-se incorporat tots els fitxatges, s'ha lesionat Anna Carbó, que haurà de passar pel quiròfan i estarà un grapat de setmanes de baixa.

"És un problema greu per a nosaltres, perquè ens quedem amb poques jugadores en les posicions exteriors i haurem d'anar amb compte", reconeix el tècnic, que haurà de treballar amb l'evolució de les joves Tay'ler Mingo i Pilar Comella per donar descans al teòric joc exterior titular (Jordana, Gray, Knecevic) amb l'opció de jugar amb tres grans i Spanou per fora.

Girona i La Seu arriben a la segona jornada de lliga després d'haver perdut a la primera, l'Uni a casa, contra el CREF, i les pirinenques, a la pista del Bembibre, "en un partit igualat que podria haver guanyat qualsevol del dos".