El Madrid va empatar a un i gràcies en un derbi d'allò més intens contra un persistent Atlètic. L'empat deixa l'equip de Rafa Benítez segon, empatat a punts amb Celta i Barça (15). Per davant líder en solitari és el Vila-real. Els de La Plana són líders malgrat haver perdut ahir al camp del Llevant (1-0). Els blancs, que van ser superiors en la primera mitja hora, van acabar demanant l'hora perquè l'Atlètic va pressionar fins l'últim instant.

Un gran gol de Benzema en el minut 9 va donar avantatge a un Madrid que dominava però no tenia ocasions clares. L'Atlètic de la seva banda es trobava incòmode però tenia fogonades i podia haver empatat el partit en dues claríssimes ocasions. Una als 20 minuts amb un penal de Ramos a Torres que Griezman fallava, o millor dit, aturava un Keylor Navas que va veure engrandida la seva figura. Abans del descans Thiago tenia una bona oportunitat però estevellava la seva rematada al cos de Carvajal. Precisament Carvajal va haver de demanar el canvi abans del descans per una lesió, que va ser decisiva. Entrava Arbeloa i per allà Simeone hi va veure una mina.

La segona part va ser un monòleg matalasser. Se succeïen les ocasions per un Atlètic a qui només li fallava la punteria. Navas continuava donant mostres del gran moment de forma pel que passa i aturava totes les arribades, fins que en l'enèssima incursió per la banda d'un desesperat Arbeloa, Jackson Martínez, que havia substituït un apagat Torres posava una centrada que Griezmann feia no encertava però que va deixar a Vietto sol que a porta buida empatava el partit.

D'aquí fins al final recital d'ocasions de l'Atlètic que hauria merescut més sort. Constants arribades per banda dels matalassers i Ramos i Varane que es multiplicaven per evitar les rematades dels davanters locals. I on no arribaven ells ho feia l'incommensurable Navas que, a 5 minuts del final, feia l'aturada de la nit a una remetada de Jackson Martínez. El colombià es va reivindicar ahir com el que és. Un davanter incisiu i que sempre que pot mira a porteria. El canvi per Torres va resultar clau perquè l'Atlètic aconseguís l'empat i acabés assatjant la porteria del Madrid.

Al final repartiment de punts que deixa un mal regust de boca als jugadors de l'Atlètic. Vietto, l'autor de l'empat assegurava que "hauriem pogut guanyar al final". En la mateixa línia es referia el seu entrenador, Simeone, que tot i reconèixer que podrien haver encaixat algun gol més a l'inici, assegurava que "a la segona meitat hem estat molt a prop de guanyar el partit. Se'ns ha escapat per poquet". El seu homòleg blanc en canvi, ho veia diferent i considerava que ells havien deixat escapar viu l'Atlètic.

Amb tot, la part alta de la lliga queda d'allò més compromida i només hi ha 3 punts entre el primer i el cinquè classificat. L'aturada de seleccions frenarà una mica aquest emocionant començament de temporada.