Si la temporada passada el Bordils va aconseguir davant el Bidasoa Irun una victòria de prestigi (32-28) que passarà als annals de l'handbol gironí, l'enfrontament d'ahir va deixar els de Pau Campos a les portes de repetir la gesta. El domini dels primers vint minuts, amb una diferència màxima de tres gols i l'haver sabut mantenir-se dins el partit quan els bascos van treure tota l'artilleria han de ser motius més que suficients perquè els jugadors del Bordils dormin satisfets, sabedors de la feina ben feta. Fins i tot es podria haver optat a l'empat, però un criteri dispar dels àrbitres, basat, sembla, amb el qui tenia la pilota, va impedir que el Bidasoa Irún cedís els primers punts de la temporada.

El Bordils va sortir com una exhalació i, obviant els primers compassos de tempteig, va saltar a la pista disposat a anar per feina, posant el 5-2 en el marcador al minut 10. Tot i la reacció visitant, els de Pau Campos van saber mantenir-se ferms i, malgrat que els bascos van poder empatar el partit i posar-se per davant (5-6, minut 13), van reaccionar per agafar un avantatge de tres gols (9-6, minut 19). Els últims deu minuts hi va haver un intercanvi de cops, tot i que amb més fortuna per part dels visitants, que van arribar al descans guanyant d'un gol (13-14).

El Bordils va jugar els darrers 13 minuts pendent de l'estat d'Esteve Ferrer, que va patir una caiguda de cares en un acció fortuïta del partit i va haver de ser atès. El jugador, però, es va poder reincorporar al joc durant la segona part.

La segona part va començar co va acabar la primera, una sèrie d'intercanvi de cops, sense cap equip que aconseguís desenganxar-se en el marcador. Amb tot, la major presència física dels bascos servi per imposar-se a un Bordils que, tot i les ganes i la tècnics, mica a mica anava claudicant al major número de centímetres i de quilos.

Els de Pau Campos, tanmateix, seguien creient en les seves capacitats i es va arribar a l'últim minut amb possibilitat d'empatar el partit. Amb el 26-27 en el marcadcor, el Bordils tenia la pilota i l'atac per poder empatar, però en una passada cap al pivot, els àrbitres no van considerar com a falta que el tinguessin ben agafat, tornant la pilota a possessió dels bascos que, en l'últim segon van marcar el 26-28 i van celebrar, com si d'un títol es tractés, haver guanyat el Bordils al Blanc-i-Verd.