La XXXVII edició de la cursa popular del carrer Nou de Girona presenta aquest any un cartell de luxe, amb la presència destacada aquest diumenge dels millors atletes de la demarcació. Adel Meechal (A.A. Palamos, la Milla - 1.609 metres), Anna Rovira (Club Team Calella Triatló, 10 km), Toti Bes (Trail Running Girona, 10 km), Esther Guerrero (FC Barcelona, la Milla), Enrique Luque (Rios Running Team, 10 km), Rosa Matamala (TR-Esports Parra, 5 km), Josep Lluís Blanco (La Sansi, 10 km), Albert Reixach (CA Olot Terra de Volcans, 5 km), Mohamed Belhadi (TR-Esports Parra, 5 km), Edgar Sumskis (La Sansi, la Milla), Jordi Rabionet (TR-Esports Parra, 10 km); Enric Roura (A.A. Palamós, 10 km) i Hamid Kabouri (CA Lloret-la Selva, 10 km), entre d'altres no es perdran la prova d'aquest diumenge, participant-hi en alguna de les seves modalitats. El temps record de la prova de 10 km el va aconseguir Blanco l'any 2012, amb 30'41".

L'associació de comerciants Girona Centre, impulsora de la cursa del carrer Nou, va reunir ahir al migdia patrocinadors, representants de les institucions de la ciutat i de la Generalitat, entitats col·laboradores i atletes de renom en un acte de presentació conjunta de la samarreta 2015. D'aquesta manera, tots els agents implicats en l'organització i promoció de la històrica cursa gironina van voler mostrar el seu suport al caràcter doblement solidari de l'esdeveniment, a favor de Càritas Diocesana de Girona i la Fundació SER.GI.

De moment, les inscripcions a data d'avui, més de mil, superen en nombre les registrades l'any passat a tres dies de la cursa. El caràcter doblement solidari de la present edició i la incorporació de la prova de la Milla (1.609 metres) amb tres sortides, segons categoria, manté l'optimisme dels organitzadors sobre una participació que s'espera "molt bona" i que pot acabar portant pels carrers de la ciutat més de 2.000 corredors. Les inscripcions, en qualsevol de les modalitats de participació es poden fer via web (www.gironacentre.org i www.cursacarrernou.cat) i també presencialment per a les curses de 10 (inici a les 11.00) i 5 km (inici a les 10.00) i la Milla (inicis a les 9.20, 9.30 i 9.40) a l'estand de l'organització, ubicat al carrer Nou, avui i dissabte de 10.00 a 14:00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. El preu de la prova de 10 km és de 13 euros, pels 11 euros que val prendre part a la de 5 km (inclòs el xip).

La inscripció a la caminada popular (sortida a les 12.00 de la plaça Constitució) es pot realitzar també presencialment els mateixos dies i a les mateixes hores a les carpes de Càritas Diocesana de Girona ubicades també al carrer Nou com a punt informatiu i com a part de la campanya 2015. Per la seva banda, el GEiEG facilita la inscripció a les tres instal·lacions de l'entitat esportiva, amb preus especials per als socis i membres de la secció d'atletisme. La inscripció a les curses infantils (inici a les 9.00) és de 5 euros i es pot fer a la botiga Intersport Akilia, del carrer Figuerola de Girona.

El lliurament de premis es farà novament al carrer Nou i a la plaça Josep Pla. Els obsequis als 5 primers classificats (categoria femenina i masculina) de la cursa dels 5 km, premis a les escoles i cursa d'empresa de la prova de 5 km es farà al carrer Nou, cap a 2/4 d'11 del matí; i el lliurament de premis de la cursa dels 10 km, de la Milla i del premi especial als participants de més edat, l'Antoni Juliol, més els sortejos, es duran a terme a la plaça Josep Pla, cap a 1/4 d'una del migdia.

Càritas Diocesana de Girona destinarà els diners recollits als diferents programes que l'entitat té en funcionament per pal·liar la pobresa infantil, tant en l'àmbit d'acollida com en el camp educatiu. Per la seva banda, la Fundació SER.GI ha explicat que destinarà els diners al projecte de Masoveria Urbana, que consisteix en l'abaratiment del cost del lloguer per part dels seus propietaris a canvi de millores en l'habitatge que porten a terme els llogaters, amb la supervisió de la Fundació.