El FC Barcelona Lassa ha endossat una pallissa al Bàsquet Sevilla, al guanyar per 58-97 i donar un recital, en un xoc en el qual, amb Pau Ribas i Ante Tomic molt encertats, ha demostrat la seva tremenda superioritat davant un rival que, per actitud, ha donat la cara.

Es mesuraven dos equips necessitats del triomf, per diferents motius: el Barcelona després del seu dolorós ensopegada a Turquia davant el Karsiyaka, en l'estrena de l'Eurolliga; i el CB Sevilla, pel seu debut amb derrota per 35 punts contra l'Obradoiro, a Santiago.

Per acabar-ho d'arreglar per als blaugranes, Xavi Pascual no ha pogut comptar amb dos de les seves referències interiors, l'americà Justin Doellman i el nigerià Shana Lawal, amb problemes d'última hora.

Escarmentat per la seva falta d'actitud a Santiago, els andalusos han sortit més concentrats (7-3, m.2), a posar-li les coses difícils a un rival que, d'inici, ha notat les baixes de dues de les seves 'torres'.

Però el Barça, amb l'ex del CB Sevilla Tomas Satoransky i Juan Carlos Navarro en pista, ha començat a carburar, recolzat en el poder del pivot croat Ante Tomic -10 punts en el primer quart-.

Els sevillans, amb el txec Balvin en el banc al cometre dues faltes molt d'hora, s'han anat diluint i han fallat molts tirs davant un Barcelona que ha utilitzat la seva àmplia banqueta, ha dominat clarament en les dues zones i s'ha fet valer dels seus molts recursos per a aconseguir un parcial demolidor de 5-18 que ha deixat el marcador en 17-29 al final del primer quart.

En el segon, el monòleg barcelonista s'ha accentuat més. Amb una bona defensa, dominant el rebot i amb atacs fluids i precisos, els de Xavi Pascual, amb el porto-riqueny Carlos Arroyo al timó, no s'han realxat i han mantingut una gran intensitat fins al punt que el Bàsquet Sevilla, impotent i desencertat, només ha anotat 8 punts.

El Barcelona, amb Pau Ribas molt entonat en el tir -10 punts en aquest quart-, ha arribat a tenir per dues vegades una màxima renda de 28 punts (21-49 i 23-51, m.19) després d'un parcial de 4-22 i se'n ha anat al descans amb 25-51 davant un equip sevillà que ha lluitat el que ha pogut.

En la represa, amb el partit ja amb poca història, el Barça, molt superior i tremendament encertat, no ha baixat el pistó malgrat els seus 26 punts d'avantatge i ha seguit trasbalsant amb el seu bon joc i gran encert als sevillans, que, això sí, sempre han donat la cara malgrat veure's incapaços de plantar-li cara a l'enorme potencial blaugrana.

Un 5-12 a l'inici del tercer quart ha posat als de Pascual amb una màxima renda de 36 punts (30-66, m.25, després d'un triple de Arroyo), però un temps de Luis Casimiro ha fet reaccionar al CB Sevilla, que, amb un 0-9 de parcial, ha reduit a 27 les distàncies (39-66, m.28), encara que els visitants, implacables, han acabat aquest període amb 41-74.

En l'últim quart, malgrat la seva evident inferioritat, els locals no han perdut l'actitud, mai s'han rendit i han tirat d'orgull per evitar, almenys, que la 'màquina' barcelonista, magníficament greixada avui, els endossés un marcador encara més escandalós.

Pascual ha donat descans a homes clau com Tomic o Arroyo, però el Barça, amb un nivell infinitament superior a l'equip andalús, ha seguit a la seva, imparable, i a l'últim minut ha aconseguit una diferència de 41 punts, la màxima d'un partit que ha acabat 58-97 i en el que ha passat per damunt d'un voluntariós Bàsquet Sevilla.

- Fitxa tècnica:

58 - CB Sevilla (17+8+16+17): Anderson (4), Bamforth (9), Henton (3), Nachbar (7), Balvin (5) -cinc inicial-, Alfonso Sánchez (4), Berni Rodríguez (8), Rigo (-), Miljenovic (9), Slokar (6) i Oriola (3).

97 - Barcelona Lassa (29+22+23+23): Satoransky (9), Navarro (9), Perperoglou (-), Vezenkov (5), Tomic (14) -cinc inicial-, Pau Ribas (18), Abrines (3), Samuels (13), Oleson (6), Eriksson (9), Diagné (2) i Arroyo (9).

Àrbitres: Martín Bertrán, Martínez Fernández i Martínez Díaz. Sense eliminats.

Incidències: Partit de la segona jornada de la Lliga Endesa disputat al Palau dels Esports Sant Pau de Sevilla davant uns 3.000 espectadors.