El mes de juliol Jan Frodeno va rebre un homenatge a l'Ajuntament de Girona per la seva victòria a l'Europeu de triatló de llarga distància a Frankfurt; i ahir, pocs mesos, després, el triatleta alemany en va rebre un altre per la seva victòria al mundial de l'especialitat a l'Ironman de Hawaii. I així, acumulant reproduccions de les lletres toves de Torres Monsó, Frodeno es va esforçar amb el seu català per explicar que «poc o res ha canviat des de la darrera vegada que vaig estar aquí, però ?segueixo pensant que Girona és una ciutat amb unes possibilitats infinites i en la qual jo estic molt content de poder gaudir de la part no esportiva de Girona». Frodeno, que en més d'una oportunitat ha lloat les excel·lències de la ciutat per al dia al dia dels esportistes professionals, ahir va destacar-ne més la qualitat de vida «de Girona, on sempre pots anar a sopar a un bon restaurant a menjar bé acompanyat d'un bon vi».

L'alcalde Carles Puigdemont va parlar de Jan Frodeno assegurant que la gent de Girona «s'ha sentit orgullosa de l'èxit d'un dels nostres, perquè no importa d'on vin?guem, a què ens dediquem a o quina llengua parlem, el que importa és la voluntat de fer comunitat i de ?participar en la vida social de Girona».

Frodeno va estar acompanyat de la seva dona i d'alguns amics com el ciclista Christian Meier o el triatleta gironí Pau Busquets i ja després de la recepció assegurava que no se sentia «un superhome», que el més important és «la continuïtat en els entrenaments». Frodeno no creu, o espera, que aquest no sigui el millor moment de la seva carrera esportiva perquè «espero que vinguin més bons moments en els anys vinents». El triatleta alemany marxa avui cap a Austràlia, país natal de la seva dona, la també excampiona olímpica de triatló Emma Snowsill, i on farà una darrera competició al novembre abans de donar per tancada la temporada. La següent, la 2016, la tornarà a preparar a Girona amb l'ajuda de la gent del centre Cenit i de Sportcat.