En el duel de les dues defenses més golejades del campionat, el Rayo es va imposar amb contundència a l'Espanyol (3-0), en un partit en què es va avançar amb un gol de Trashorras de penal i va sentenciar en la segona meitat amb un doblet de Javi Guerra, quan el conjunt català ja jugava amb un jugador menys per expulsió de Víctor Sánchez. Tot i que dues decisions arbitrals van poder marcar el resultat, s'ha de dir que ?l'Espa?nyol ahir va oferir la seva pitjor versió i que es va veure superat pel rival tant jugant onze contra onze, com en inferioritat.

L'Espanyol, temut pel seu contraatac, com va dir Jémez a la prèvia, va intentar basar el seu futbol en la intensitat defensiva, l'ordre tàctic i la rapidesa de Marco Asensio i Caicedo, els seus dos homes més avançats. Aquesta tàctica no li va valer a l'equip català per puntuar a Vallecas, tot i que als deu minuts el conjunt català va avisar amb una rematada de cap de Víctor Álvarez que Toño va refusar per enviar al ?travesser. La resposta del Rayo no es va fer esperar i als disset minuts Ebert, de cap, va enviar una pilota al pal dret de la porteria de Pau López.

A partir d'aquesta jugada la trobada va apagar-se amb la possessió del Rayo, amb molt joc al mig del camp i sense ocasions per a cap equip fins que als 34 minuts Enzo Roco feia caure Javi Guerra dins l'àrea i el col·legiat va xiular un penal molt protestat pels espanyolistes. Trashorras, des dels onze metres, no va fallar i va avançar el conjunt madrileny.

Amb desavantatge, l'Espanyol va haver de fer un pas endavant i exposar-se més en atac, fet que va permetre que el Rayo, sobretot amb Lass, fes molt de mal a la defensa visitant. El partit se li va acabar de complicar l'Espanyol a mitjans de la segona meitat, quan semblava que estava despertant i es va quedar amb un de menys per l'expulsió de Víctor Sánchez. El Rayo ho va aprofitar i, contra deu, un doblet de Javi Guerra va situar l'inapel·lable 3-0 al marcador. En l'afegit Burgui va fallar un penal per situar el 3-1.