L'italià va esperar el català, el va mirar i després d'apropar-se li va tirar un cop de peu que va portar el pilot d'Honda al terra

L'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M1) ha estat sancionat amb tres punts de penalització per Direcció de Cursa del Campionat del Món de motociclisme per l'incident protagonitzat amb Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) i sortirà últim de la formació de sortida al Gran Premi de la Comunitat Valenciana d'aquí a quinze dies.

Rossi ja comptava amb un punt de penalització per considerar Direcció de Carrera que en la segona classificació del Gran Premi de San Marino, al circuit de Misano Adriàtic, va protagonitzar una conducció irresponsable amb l'espanyol Jorge Lorenzo.

En tenir ja un punt de penalització, aquests tres punts li fan arribar a la primera sanció que, amb quatre punts, és la sortida des de l'última posició de la formació de sortida de la següent carrera. En cas de sumar set, la sanció és sortir des del carrer de tallers i amb deu punts la penalització és un gran premi sense córrer.